Brasilialaispuolustaja Thiago Silva, 36, siirtyi kesän siirtoikkunan aikana ilmaisella siirrolla Paris Saint-Germainista Chelseaan. Kokenut keskuspuolustaja pelaa kuluvalla kaudella ensimmäistä kertaa urallaan Valioliigassa.

Silva edusti pariisilaisseuraa kahdeksan vuoden ajan. Mukaan tarttui seitsemän liigamestaruutta, sekä yhteensä 11 pokaalia.

Brassitoppari oli siinä uskossa agenttinsa Paulo Tonietton kanssa, että PSG ei aikonut jatkaa hänen sopimustaan. Hävityn Mestarien liigan finaalin jälkeen kuitenkin ilmeni, että he olivat väärässä. Silloin oli kuitenkin jo liian myöhäistä.

Silva teki keväällä vielä kahden kuukauden jatkosopimuksen, jotta hän pystyisi pelaamaan pariisilaisseuran mukana Mestarien liigan kauden loppuun. Hän oli siinä vaiheessa siinä uskossa, ettei sen jälkeen jatkaisi PSG:ssä.

– Puhuin agenttini kanssa, ja mietimme vaihtoehtoja tulevaisuuteni osalta. Kun palasimme Mestarien liigan finaalin jälkeen Pariisiin, niin tapasimme Leonardon (PSG:n urheilutoimenjohtaja) kanssa. Keskustelimme aikeistani sekä mahdollisesta seuraan jäämisestä, Silva totesi Chelsean lehdistötilaisuudessa tiistaina.

– Mutta silloin maanantaina olin jo tehnyt päätöksen. Olin sanonut Chelsealle kyllä. Olen kuitenkin kiitollinen PSG:lle kaikesta siitä, mitä he ovat tehneet minulle ja perheelleni, brasilialainen jatkoi.

Silva debytoi uuden seuransa paidassa keskiviikkona, kun Chelsea kohtaa Englannin liigacupin kolmannella kierroksella Barnsleyn.

– Olen todella motivoitunut uudessa seurassa ja uudessa projektissa. Olen valmistautunut todella hyvin uuteen haasteeseen Valioliigassa. Olen harjoitellut kovaa tätä varten, Silva päätti.

Lähde: Goal