Valioliigan iltaottelussa kohtasivat kahdella tappiolla kautensa aloittanut West Ham sekä hyvän viime kauden pelannut Wolves, josta odotetaan yhtä kuuden suuren haastajaa. Vieraiden kokoonpanossa valioliigadebyyttinsä teki Barcelonasta aiemmin tällä viikolla hankittu Nelson Semedo, joka laajensi entisestään Wolvesin muhkeaa portugalilaiskomppaniaa.

West Ham United

@WestHam
Our line-up for this evening's match...

#WHUWOL

Wolves

@Wolves
Here's how Wolves line-up for this evening's @premierleague fixture against @WestHam. #WHUWOL

🐺📋

Kotijoukkue West Ham siirtyi johtoon 17. peliminuutilla. Pallo jäi isännille keskialueen kaksinkamppailun jälkeen, Pablo Fornals pelasi sen pystyyn ja Jarrod Bowen laukoi tarkasti vasurillaan taka-alanurkkaan.

West Ham oli maalin jälkeenkin niskan päällä ja jo ennen puolen tunnin täyttymistä Tomas Soucek pääsi kahdesti hyvään maalipaikkaan. Molemmilla kerroilla Wolves-vahti Rui Patricio venyi kuitenkin erinomaiseen torjuntaan.

Tauolle mentiin 1-0 -numeroissa, mutta avausmaalin järjestellyt kaksikko oli asialla toistamiseen, kun pelattiin 56. peliminuuttia. Michail Antonion poikittaissyöttö löysi rangaistusalueen reunamilta Pablo Fornalsin. Espanjalaisen veto kolahti tolppaan, mutta Jarrod Bowen oli kärppänä paikalla ja siirsi Hammersin paluupallosta helposti 2-0 -johtoon.

Pelattiin 66. peliminuuttia, kun West Ham sai pelin ensimmäisen kulmapotkunsa. Kulma oli ylipäätään pelissä vasta kolmas. Tuntumaa ei tarvinnut hakea, sillä heti ensimmäinen kulmapotku tuotti West Hamille tuloksen. Tomas Soucek pääsi palloon ja puski kohti etukulmaa. Voi olla, että maalivahti Rui Patricio olisi saanut puskun torjuttua – tai sitten ei – mutta torjunta epäonnistui viimeistään siihen, kun pallo muutti hieman suuntaa ja nousi osuttuaan Wolvesin Raúl Jímenezin päähän.

West Ham oli tänään todella tyly isäntä, ja lisäajalla loppunumeroiksi naulattiin peräti 4-0. Arthur Masuaku keskitti ja ranskalainen Sebastian Haller puski täysin vapaasti maalin edustalta isäntien neljännen maalin.

Wolves oli ottelussa kaukana parhaastaan eikä onnistunut luomaan laadukkaita tekopaikkoja West Hamin maalille. Kotijoukkue ansaitsi voittonsa, sillä se oli pelissä monta askelta Wolvesia edellä.

West Ham avasi voiton myötä paitsi pistetilinsä, niin se myös päätti neljän maalittoman tappion putkensa Wolvesia vastaan. Edellisestä voitosta keskinäisissä sarjaotteluissa ehti kulua lähes kymmenen vuotta.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - West Ham United have lost each of their last four Premier League meetings with Wolves without scoring a single goal; the Hammers’ last win over them in the competition was back on New Year’s Day 2011 (2-0). Burst. #WHUWOL