33-vuotias espanjalaismaalivahti Adrián pelasi kaudella 2019-2020 kaikkiaan 11 valioliigaottelua Liverpoolin ykköstorjuja Alissonin oltua sairastuvalla. Liverpool voitti tuolloin kaikki 11 Adriánin pelaamaa peliä, maalivahdin päästettyä näissä yhteensä kymmenen maalia.

Sunnuntaina Adrián pelasi puolestaan tämän kauden ensimmäisen valioliigaottelunsa, jälleen Alissonin loukkaannuttua. Nyt kyyti oli jääkylmää, sillä Liverpool koki Aston Villaa vastaan nöyryyttävän 2-7 -tappion. Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 1963, kun Liverpoolia vastaan tehtiin yhdessä ottelussa noin monta maalia.

Etenkin Aston Villan avausmaalista Adrián saa ottaa osan omaankin piikkiinsä. Vaikka ilta oli maalivahdille epäilemättä raskas, tulee espanjalainen saamaan vastuuta myös maaottelutauon jälkeen. Liverpoolin manageri Jürgen Klopp nimittäin vahvisti pelin jälkeen Alissonin olevan sivussa vielä kuukaudesta puoleentoista olkapäävammansa takia.

Liverpool kohtaa seuraavassa ottelussaan maaottelutauon jälkeen paikallisvastustaja Evertonin, joka johtaa Valioliigaa voitettuaan kaikki neljä otteluaan. Merseysiden derby pelataan 17. lokakuuta.

– Alissonilla ei ole mitään saumaa pelata Evertonia vastaan, Klopp totesi medialle Sky Sportsin mukaan.

– Sanotaan näin, että se vamma olisi varmasti voinut olla pahempikin. En halua asettaa sille tarkkoja aikaraameja, mutta neljän viikon poissaolo lienee mahdollinen ja kuusi viikkoa ehkä todennäköisempi.

Vaikka Aston Villan avausmaali johtui Adriánin huonosta syötöstä, puolusti Klopp kakkosmaalivahtiaan.

– Adriánia tullaan soimaamaan tällaisen takia. On totta, ettei se ensimmäinen maali ollut hyvä juttu, mutta muuten hänellä ei ollut juurikaan sanomista muihin takaiskumaaleihin. Me emme auttaneet häntä tänään.

– Adrián on erittäin hyvä maalivahti. Hän pelasi viime kaudella (Valioliigassa) 11 ottelua, ja taisimme voittaa ne kaikki. Maalivahti ei ollut tänään ongelmamme, Klopp korosti.