Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters esittää toiveen Englannin hallitukselle, liittyen katsojien paluuseen stadioneille.

– On hienoa, että konserttipaikat ovat jälleen saaneet mahdollisuuden toteuttaa tapahtumia sisätiloissa. Olemme nähneet tilanteen, jossa asiakkaat palaavat pääsylipullisiin tilaisuuksiin, ja haluamme nähdä saman tapahtuvan jalkapallon kohdalla.

Yleisöä oli suunnitelman mukaan tarkoitus päästää jalkapallokatsomoihin asteittain taas 1. lokakuuta alkaen. Tämä visio kuitenkin valui hukkaan, koronatartuntojen määrän käännyttyä uudelleen nousuun. Useat tahot yhdessä, Valioliiga mukaan lukien, kirjoittivat asian uudelleenharkintaa toivovan avoimen kirjeen hallitukselle. Sen yhteydessä kerättävälle listalle puumerkkinsä oli torstaiaamuun mennessä vetänyt jo 180 000 ihmistä. 100 000 nimeä riittää parlamenttikäsittelyyn.

– Ilmoilla on turhautuneisuutta linjattomuuteen. Kannustamme hallitusta kohtelemaan urheilua samalla tavoin kuin viihdeteollisuutta, Masters sanoi The Timesin mukaan.

– Toimimme erittäin tarkkoin säännellyissä ympäristöissä, ulkoilmassa. Tapahtumissamme on aina paikalla henkilökuntaa, joka varmistaa turvallisuuden. Haluamme hallitukselta selvyyttä, ja jonkinlaisen tiekartan tilanteessa eteenpäin.