Olivier Giroud on pelannut tällä kaudella Valioliigaa 17 minuuttia, yhdessä ottelussa. Koko viime kaudella vuonna 2018 Arsenalista Chelseaan siirtynyt hyökkääjä kulutti nurmea pääsarjan tiimoilta 18 ottelussa – näissä maaleja syntyi kahdeksan.

Ranskan maajoukkue voineekin kiittää Frank Lampardia kärkimiehensä säästelystä. Siinä missä Bluesissa istutaan penkillä, tehään Les Bluesissa tehoja. Giroud sai keskiviikkoillan Ukraina-murskajaisissa täyteen 100 A-maaottelua, ja teki kaksi joukkueensa peräti seitsemästä maalista. 34-vuotiaan nimiin merkittiin 2-0 -ja 3-0 -maalit. Lisäksi tämä syötti ottelun avausmaalin, jonka kirjautti nimiinsä puolta nuorempi komeetta, toista A-maaotteluaan pelannut Eduardo Camavinga.

Nyt syntyneet osumat nostivat Giroudin maajoukkuesaldon 42 maaliin. Tällä lukemalla maratontaulukossa jäi taakse Michel Platini, ja edelle enää Thierry Henry. Arsenal-legenda takoi 124 pelaamassaan A-maaottelussa 51 maalia.

Giroud liitetään seuratasolla ennen muita Arsenaliin ja Chelseaan. Nykyisen työnantajan menneisyyteen tämä nyökkäsi myös pelin jälkeisisissä kommenteissaan.

– Olen iloinen, että pelasin sadannen pelin Andrei Shevtshenkon edessä. Hän oli yksi selkeistä suosikkipelaajistani, kun olin vielä teini.

Nykyinen Ukrainan päävalmentaja, Ballon d’Orin vuonna 2004 voittanut Shevtshenko muistetaan AC Milanin lisäksi juuri Chelseasta.