Jalkapalloliitto FA: n entinen toimitusjohtaja Mark Palios sanoo sanansa viime päivien puheenaiheena olleeseen Big Picture -suunnitelmaan. Paliosin mukaan taustalla on vanha pyrkimys siihen, että liittojen asemaa ylipäänsä pyritään heikentämään, täysin vapaan markkinatalouden hyväksi.

– Jo vuosia suurimmat jalkapallotoimijat ovat halunneet sivuuttaa FA:n, omaksuttuaan kannan, jonka mukaan markkinat voivat valvoa itse itseään, Palios sanoo Sky Sportsin mukaan.

– Uskon että tämän vuoksi liitto ei ole ollut kovin näkyvästi esillä esimerkiksi koronapandemian tiimoilta. Luulisin, että kyse on jo rakenteellisesta muutoksesta, siitä miten ihmiset näkevät FA:n roolin.

– FA näkee tilanteen lopulta varmasti samoin kuin jalkapallokannattajat; huipputason yrityksenä vallata maaperää itselleen. Sen kehityksen en itse näe olevan hyväksi tämän maan ammattijalkapalloa ajatellen.

Nyt jälleen esille nostetut, Liverpoolin ja Manchester Unitedin jo vuosia sitten ensi kertaa julki tuomat suunnitelmat ovat Pailosin mukaan yksinkertaisesti vahingollisia – muille paitsi suurimmilla taloudellisilla resursseilla toimiville.

– Jos markkinoiden annetaan toimia omilla ehdoillaan, mitä bisnes tekee? Se tappaa kilpailijansa. Se on vaarallinen kehityssuunta, ja mielestäni vahingoittaa sivutuotteenaan koko lajin pyramidia.