Uusi-Seelanti on ilmoittanut vetäytyvänsä ensi kuun harjoitusmaaottelustaan Englantia vastaan koronaviruspandemian tuomien haasteiden takia.

Englannin oli määrä isännöidä Uutta-Seelantia Wembleyllä 12. marraskuuta, mutta Uusi-Seelanti on huolissaan siitä, miten britteihin matkustaminen vaikuttaisi sen pelaajien paluuseen seurajoukkueisiin.

– Iso osa joukkueesta joutuisi karanteenin tai rajoitusten kohteeksi kotimatkallaan, kommentoi Uuden-Seelannin jalkapalloliitto tiedotteessaan.

– Se aiheuttaisi isoja häiriöitä heidän seurakauteensa ja mahdollisesti vaarantaisi heidän ammattilaisuransa.

[readmore from=Englanti]

Uuden-Seelannin jalkapalloliitto perusteli päätöstään myös sillä, ettei se halua kohdata Englantia reservipitoisella tai vajaalla miehistöllä.

– Olen pettynyt ja tiedän, että myös pelaajat ovat, mutta emme voi tälle tilanteelle mitään, kommentoi Uuden-Seelannin päävalmentaja Danny Hay.

– Me tiesimme näitä pelejä suunnitellessamme, että tietyt pelaajat eivät olisi käytettävissä, mutta meidän ei vain ole mahdollista saada kilpailukykyistä joukkuetta kasaan, kun katsoo tämänhetkisiä rajoituksia ja Euroopassa lisääntyviä koronatapauksia.

– Me kaikki haluamme pelata enemmän otteluja, mutta yhden maailman parhaimman joukkueen kohtaaminen rajun alivoimaisella joukkueella ei auta kehittymistämme pitkällä tähtäimellä mitenkään.

Ensi kuussa Englanti pelaa Nations Leaguessa Belgian vieraana ja Islantia vastaan kotonaan.