Arsenalin manageri Mikel Arteta toivoo, että laitapuolustaja Kieran Tierney saa luvan pelata lauantain valioliigaottelussa Manchester Cityä vastaan. Skottipelaaja on altistunut koronalle maajoukkuetauon aikana ja on tällä hetkellä kotikaranteenissa.

Tierney määrättiin 14 päiväksi kotikaranteeniin viime tiistaina, kun hänen maajoukkuetoverinsa Stuart Armstrong sai positiivisen testituloksen UEFA Nations Leaguen rutiinitarkastusten yhteydessä.

Arsenal ja Tierney ovat turhautuneet päätöksestä, sillä heidän mukaansa entinen Celtic-puolustaja ei ollut missään vaiheessa läheisessä kontaktissa Armstrongin kanssa. Lontoolaisseura yrittää tästä syystä kumota Tierneyn kyseenalaisen karanteenimääräyksen, jotta hän saisi osallistua lauantain City-otteluun Etihad Stadiumilla.

– Toivon [että Tierney on saatavilla], sanoi Arteta torstaina lehdistötilaisuudessa.

– Tilanne mutkittuu, kun lähetämme pelaajiamme ulkomaille. Totta kai menetämme silloin hallinnan.

– Joillain viranomaisilla on erilaiset määräykset Valioliigaan verrattuna. Me käymme vielä neuvotteluita viranomaisten kanssa ja saamme toivon mukaan selkeyden tilanteesta iltapäivään mennessä.

[readmore from=Arsenal]

The Guardian kuitenkin huomauttaa, ettei Arsenal välttämättä saa kuulla lopullista ratkaisua ennen perjantaita. Tierney on itse palauttanut negatiivisen testituloksen ennen ja jälkeen karanteenimääräyksen, minkä vuoksi seura on myös vakuuttunut pelaajansa terveydentilasta.

Tierney, 23, on pelannut tällä kaudella täydet minuutit kolmessa Arsenalin valioliigaottelussa. Kesällä 2019 noin 27 miljoonalla eurolla hankittu laitapuolustaja lukeutuu joukkueen tärkeimpiin pelaajiin tällä hetkellä.