Leeds Unitedin puheenjohtaja Andrea Radrizzani myöntää vastustaneensa vahvasti Top 6 -seurojen hanketta muuttaa merkittävästi Valioliigan rakenteita.

Valioliigaseurat hylkäsivät keskiviikkona Project Big Pictureksi kutsutun suunnitelman, jonka Liverpool ja Manchester United laittoivat alulle. Suunnitelma olisi nostanut 72 Football League -seuran varoja, mutta myös antanut erikois äänioikeudet Valioliigan suurimmille seuroille (lue lisää).

Radrizzanin mielestä kohua aiheuttanut suunnitelma olisi häpäissyt koko sarjan.

– Uskon että se mitä tapahtui oli monista syistä todella häpeällistä, Radrizzani sanoi The Timesille.

– Haluan muistuttaa seuroja jotka yrittivät toteuttaa sen takaoven kautta. Heidän seurojensa arvo on noussut merkittävästi, jopa nelin- tai viisinkertaisesti verrattuna sijoitukseen, jolla he ostivat seuran.

– Valioliigan menestys kumpuaa yhtenäisyydestä ja seurojen puhaltamisesta yhteen hiileen. Jos sitä vastaan hyökätään, meidän täytyy puolustautua siltä.