Eurooppa-liiga-kausi 2020-21 alkoi Valioliiga-seurojen osalta menestyksekkäästi.

Arsenal nousi Rapid Wienin vieraana 2-1-voittoon torstai-illan ensimmäisissä otteluissa, jonka jälkeen Tottenham ja Leicester voittivat omat ottelunsa Englannin maaperällä lukemin 3-0. Jokainen englantilaisseura on siis avauskierroksen jälkeen UEL-lohkonsa piikkipaikalla kolmen pisteen turvin.

Tottenham – LASK

Tottenham isännöi Eurooppa-liigan lohkovaiheen ensimmäisessä pelissään itävaltalaista LASK Linziä. José Mourinho teki kokoonpanoonsa useita muutoksia sunnuntain West Ham -tasapelistä, nostaessaan esimerkiksi Carlos Viníciuksen ja Gareth Balen ensi kertaa avaukseen.

Tottenham aloitti ottelun pirteästi ja siirtyi kamppailussa 1-0-johtoon 18 minuutin kohdalla. Ben Davies pelasi korkean pystysyötön puolustuslinjan taakse, josta brassihyökkääjä Carlos Vinícius noukki sen mukaansa. Tottenhamin debytantti keskitti pallon maalille, josta hänen maanmiehensä Lucas Moura viimeisteli sen sisään.

Tottenhamin vahva alku sai jatkoa puolen tunnin kohdalla. Joukkue siirtyi jo 2-0-johtoon, kun vieraiden puolustus viimeisteli Sergio Reguilónin käynnistämän hyökkäyksen lontoolaisten puolesta. Bale keskitti pallon matalana boksiin, josta Andres Andrade ohjasi sen epäonnekkaasti omaan maaliin.

LASK pääsi avausjakson lopulla paremmin peliin mukaan ja pakotti ensimmäistä Tottenham-otteluaan pelaavan Joe Hartin muutamaan tärkeään torjuntaan. Tauolle edettiin kuitenkin pohjoislontoolaisten komennossa.

OptaJoe

@OptaJoe
0 - Tonight against LASK was the first time Gareth Bale has started a club match and not had either a shot or created a chance for his teammates since November 2016 for Real Madrid vs Sporting CP - tonight was his 78th start since then. Subdued. #UEL

Toisella jaksolla Mourinho toi kehiin Hueng-min Sonin ja Dele Allin.

71 minuutin kohdalla jälkimmäinen petasi Sonille erinomaisen maalintekopaikan rangaistusalueen sisällä, mutta huippuvireisen eteläkorealaisen yritys lensi kimmokkeen kautta yli riman. Alli sai hetkeä myöhemmin yrittää itse onneaan, mutta hän tuhri tilaisuutensa läpiajosta.

84. minuutilla Tottenham viimein hyödynsi paikkansa ja siirtyi 3-0-johtoon. Vinícius toimi jälleen arkkitehtina, kun hän puski pallon LASK-puolustuksen ylitse Sonin juoksuradalle. 28-vuotias laitahyökkääjä iski pallon sisään ja tuuletti jo kauden yhdeksättä täysosumaansa.

Enempää täysosumia ei täten Pohjois-Lontoossa nähty. Tottenham välttyi samanlaiselta sulamiselta kuin viime viikonloppuna ja nappasi täyden pistepotin itselleen.

WhoScored.com

@WhoScored
⭐️ Carlos Vinicius - MotM: @SpursOfficial 3-0 LASK

🅰️ Assists - 2
🔓 Key Passes - 5
🥅 Shots - 1
💪 Tackles - 1
🎯 Pass Accuracy - 100%
📈 Rating - 8.05

👏 A starring role on debut for Tottenham's new striker

 

Leicester – FK Zorja

Leicester kohtasi kauden ensimmäisessä Eurooppa-liiga-ottelussaan ukrainalaisen Zorya Luhanskin. Viimeksi kaudella 2016-17 eurokentillä nähty kettulauma voitti kamppailun Kelechi Iheanachon huippuottelun myötä.

Brendan Rodgersin miehistö siirtyi kamppailussa johtoon puolen tunnin kohdalla, kun loukkaantumisensa selättänyt James Maddison teki kauden toisen maalinsa. Harvey Barnes laukoi pallon tolppaan, josta se jäi pomppimaan Zorja-maalin suulle. Iheanacho siirsi pelivälineen Maddisonille, joka tuikkasi sen helposti tyhjiin. 1-0.

Juuri ennen puoliaikavihellystä Leicester tuplasi johtonsa. Iheanacho suojasi palloa puolustuslinjan edessä ja jätti sen nätisti nopeajalkaiselle Barnesille. Englantilaishyökkääjä ryntäsi läpiajoon ja viimeisteli pallon nätisti maaliverkon perukoille. 2-0.

OptaJoe

@OptaJoe
2 - Leicester's Kelechi Iheanacho has become the first Nigerian to assist two goals in a single UEFA Europa League game. Catalyst. #UEL

Toisella puoliajalla ensimmäiset kaksi maalia syöttänyt Iheanacho sai oman nimensä maalintekijöiden listalle, kun hän rokotti Zorjaa Denis Favorovin karmaisevasta harhapassista. Nigerialaiskärki sai pallon rangaistusalueen sisällä itselleen, eikä hän viimeistelyssään epäonnistunut. 3-0.

Enempää täysosumia kamppailussa ei nähty ja Leicester poistui King Power Stadiumilta kolme pistettä kainalossaan. Leicester kohtaa seuraavassa valioliigaottelussaan Arsenalin.

Juttua muokattu 23.10.2020 kello 16:18 – Heung-Min Sonin maali oli jo hänen yhdeksäs tällä kaudella.