Marcus Rashford on eittämättä erinomainen jalkapalloilija, katsoopa asiaa miltä kantilta tahansa. Häntä vastaan pelaaminen ei varmasti ole helpoimipia tehtäviä nurmella, eikä se todellakaan tunnu olevan helppoa mediassa, yhteiskunnallisten kysymysten äärellä.

Kun Englannin hallitus äänesti nurin suunnitelman, jonka mukaan koululaisten lounaita tai sellaisiin oikeuttavia vouchereita oltaisiin jaettu yli seuraavien pääsiäislomien, ei Rashford jäänyt toimettomaksi.

Englantilaislasten kasvavaan nälkätilanteeseen haarukkansa iskeneen 22-vuotiaan viimeisin peliliike asian suhteen nähtiin perjantaina, hänen omalla Twitter-tilillään.

Siinä, missä maan hallinto on kyvytön tai haluton ratkomaan ongelmaa, toimii Rashford niinkuin nuoret ihmiset kaikkialla; vie asian sosiaalisen median julkisuuteen. Nyt erilaiset liikeyritykset ja ravitsemuspalveluiden tarjoavat pommittavat pelaajan Twitter-seinää avuntarjouksilla.

Rashford itse jakaa näitä tarjouksia eteenpäin. Niin sanotusta yrittäjänäkökulmastakaan ei varmasti ole vaikeaa nähdä tilannekehityksen etuja. 39 Englannin A-maaottelua pelanneen tähden Twitter-tilin seuraajamäärä oli tätä uutista kirjoitettaessa 3,6 miljoonaa.

Lue hyökkääjän aiemmasta, lasten nälän torjuntaan tähtäävistä kampanjoinnista TÄÄLTÄ.