Manchester United taapersi yllättävään 1-2-tappioon turkkilaisseura Istanbul Basaksehirin vieraana Mestarien liigassa keskiviikkoiltana.

Tappio oli Manchester Unitedin toinen peräkkäinen joukkueen hävittyä sunnuntaina Arsenalille 0-1-lukemin. Manchester United on tuloksesta huolimatta ainakin toistaiseksi lohkonsa kärjessä. Tilanne voi muuttua, kun PSG ja RB Leipzig kohtaavat Saksassa kello 22:00 Suomen aikaa.

Manchester United

@ManUtd
United fall to defeat in Istanbul.

#MUFC #UCL

Ottelu alkoi Manchester Unitedin kannalta suotuisasti. Joukkue sai pitää palloa rauhassa, eikä Basaksehir päässyt juuri pois omalta kenttäpuoliskoltaan. Bruno Fernandes ja Luke Shaw vastasivat pelin ensimmäisistä laukauksista, mutta ne eivät vielä tuottaneet kotijoukkueelle ongelmia.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen tilanne tulostaululla muuttui, mutta avausmaalista ei vastannut palloa hallinnut osapuoli. Manchester Unitedin kaikki pelaajat olivat valuneet syvälle turkkilaisten kenttäpuolella, jonka jälkeen Basaksehirin vastaisku yllätti vieraat täysin.

Edin Viscan purkupallo Basaksehirin boksista vapautti kentän puolivälissä odotelleen Demba Ban läpiajoon, eikä kukaan ollut pysäyttämässä hänen juoksuaan kohti Manchester Unitedin maalia.

35-vuotias senegalilainen rynnisti vapaasti aina boksin reunalle saakka, josta Newcastlen ja Chelsean entinen kärkimies upotti pallon kylmänviileästi oikeaan alakulmaan. Basaksehir siirtyi 1-0-johtoon 12 minuutin pelin jälkeen.

utdreport

@utdreport
#mufc's shape before Demba Ba's goal #mulive [@btsportfootball]

Basaksehirin avausmaali tuntui lamauttaneen Manchester Unitedin täysin. Vieraiden hyökkäyspelaamisessa ei ollut päätä eikä häntää, ja istanbulilaisjoukkueen oli helppo pitää seeprapaidat poissa pahanteosta.

40 minuutin kohdalla Manchester Unitedin ongelmat syvenivät entisestään, kun Basaksehir onnistui maalinteossa toistamiseen.

Deniz Türüc ryösti Juan Matalta pallon kentän laidalla ja kuljetti kohti vasenta kulmaa. Turkkilaislaituri pelasi matala keskityksen kohti Bata, joka kuitenkin päästi pallon jalkojensä välistä Harry Maguirea hämäten Viscalle. Bosniahertsegovinalainen saapui taka-alalta ja laukoi pelivälineen voimalla Dean Hendersonin selän taakse. 2-0.

Hieman ennen taukovihellystä Manchester United sai kuitenkin kaivattua lohtua karmaisevalle avausjaksolleen. Shaw löysi keskityksellään merkkaamattomaksi jääneen Anthony Martialin maalin edustalta, josta ranskalaishyökkääjä nikkasi pallon komealla puskulla sisään. 2-1.

2 - In his 32nd Champions League appearance, Anthony Martial has scored in back-to-back games in the competition for the first time; his strike came just 137 seconds after Istanbul had gone 2-0 ahead. Lifeline.

Toisella puoliajalla Ole Gunnar Solskjær yritti sekoittaa pakkaansa vaihtamalla Edinson Cavanin, Paul Pogban ja Scott McTominayn kehiin. Basaksehir lähti sen sijaan puolustamaan johtoaan ja asettui hyvin matalaan blokkiin oman maalinsa suojaamiseksi.

Tulosta ei syntynyt toisen puoliajan aikaisista vaihdoista huolimatta, joten Solskjær laittoi lisää pökköä pesään. 75 minuutin kohdalla Timothy Fosu-Mensah ja Mason Greenwood toivat vieraille lisää tuoreita jalkoja.

Nämäkään vaihdot eivät kuitenkaan tehnyt Manchester Unitedille palveluksia. Lähimpänä tasoitusta United kävi aivan pelin loppuhetkillä, kun pallo oli pomppia kotijoukkueen omista puolustajista sisään vieraiden kulmapotkusta. Pallo purettiin kuitenkin aivan maaliviivalta tiehensä. Ottelu päättyi lopulta Manchester Unitedin 1-2-tappioon.