Leedsin hyökkääjä Patrick Bamford on avautunut lauantain tappio-ottelussa hylätystä maalista.

Crystal Palace johti Selhurst Parkilla 1–0, kun Bamford onnistui maalinteossa. Maali kuitenkin hylättiin paitsiona VAR-videotarkistuksen jälkeen.

Pysäytyskuva tilanteesta on lähtenyt leviämään sosiaalisessa mediassa ja herättänyt paljon ihmetystä. Ainoastaan Bamfordin käsi on paitsioasemassa, mutta täksi kaudeksi voimaan tulleen säännön mukaan pelaaja saa tehdä maalin olkavarren yläosalla, joten osuma hylättiin.

[readmore from=Patrick-Bamford]

– Ajattelin sen olevan vain muodollisuus, että se tarkistetaan. Ajattelin, että se hyväksytään. Olen pelannut seitsemän vuotta enkä ymmärrä nykyistä sääntöä. Oikeastaan kukaan ei tiedä, Bamford kommentoi BBC:llä.

– Erotuomari ei oikeastaan tiennyt, kun kysyin häneltä. En sano tätä ainoastaan siksi, koska kyseessä oli minun maalini, mutta olen nähnyt tuollaisia paljon televisiossa. Mielestäni se pilaa lajin.

Moni asiantuntija näyttää olevan samaa mieltä. Esimerkiksi entinen huippupelaaja Gary Lineker otti asiaan kantaa Twitterissä.

– Taas yksi naurettava VAR-paitsiotuomio, kun Bamfordin maali hylättiin. Itse asiassa inhoan tapaa, jolla sääntöä pannaan täytäntöön, hän kirjoitti.

Yhden hyväksytyn maalin tehnyt Bamford on aloittanut kauden hyvin ja sanoo nauttivansa pelaamisesta. Lauantain tappio 1–4-lukemin kuitenkin nakersi hänen mieltään.

– On sääli, ettei maali merkkaa tänään mitään, sillä emme saaneet pisteitä. Toivottavasti seuraava maali auttaa meitä voittamaan pelin.

ESPN FC

@ESPNFC
VAR ruled this to be offside.

Patrick Bamford was pointing to where he wanted the ball to be played.

Gary Lineker 💙💛

@GaryLineker
That’s another ridiculous VAR offside decision to disallow Bamford’s goal. I actually loathe the way it’s being implemented.