The Telegraph ja BBC ovat vahvistaneet, ettei Englannin tarvitse luovuttaa Nations Leaguen viimeistä lohkopeliään Islantia vastaan Britannian hallituksen koronavirussääntöjen takia.

Englanti isännöi Islantia ensi viikon keskiviikkona Wembley Stadiumilla. Ottelu oli vaarassa peruuntua Britannian hallituksen uusien matkustusrajoitusten takia.

Tanskassa on löydetty koronaviruksen muunnos, joka on levinnyt minkeistä ihmisiin. Maassa käyneillä ihmisillä ei tämän takia ole lupaa saapua Iso-Britanniaan.

Islanti pelaa kuitenkin vierasottelun Tanskaa vastaan ennen Englannin kohtaamista Wembleyllä, minkä vuoksi matkustusrajoituksia on jouduttu säätämään Nations League -kauden viimeistelemiseksi.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Englannin ja Islannin ensimmäinen kohtaaminen päättyi Englannin 1-0-voittoon syyskuun alussa. Kuva: Getty Images

Britannian hallitus on vastannut Englannin jalkapalloliitto FA:n pyyntöön ja suonut Islannin maajoukkueelle erityisluvan saapua maahan ensi viikolla.

[readmore from=Englanti]

Nations League -ottelun peruuntuminen olisi saattanut tarkoittaa luovutusvoittoa Islannille, minkä vuoksi ottelun siirtämistä neutraalille maaperälle, kuten Saksaan, mietittiin myös yhtenä vaihtoehtoisena ratkaisuna.

Englanti on Nations League -lohkonsa kolmannella sijalla, kun otteluita on jäljellä enää kaksi kappaletta. Belgia on lohkon kärjessä yhdeksässä pisteessä ja Tanska toisena, seitsemässä pisteessä yhdessä Englannin kanssa.

Englanti isännöi Irlantia ystävyysottelussa tänään, torstaina, kello 22:00 Suomen aikaa. Sen jälkeen joukkue lentää Belgiaan lohkoykkösten vieraaksi, ennen kuin Gareth Southgaten miehistö päättää Nations League -kautensa kotipelillä Islantia vastaan.