José Mourinho on myöntänyt, että Tottenhamin lainapelaaja Gedson Fernandes saattaa jättää seuran tammikuun siirtoikkunassa palatakseen SL Benficaan ennenaikaisesti. Samasta seurasta lainatulle Carlos Viníciukselle on luvattu kuitenkin runsaasti peliaikaa Pohjois-Lontoossa.

Fernandes siirtyi Tottenhamiin 18-kuukauden mittaisella lainasopimuksella viime tammikuussa. 21-vuotias portugalilaislupaus on kuitenkin saanut Tottenhamissa vastuuta vain 13 ottelun verran, eikä hän ole päässyt tämän kauden Valioliigassa kertaakaan kentälle.

Mourinho ei ole ärsyyntynyt Fernandesin läsnäolosta, mutta on valmis päästämään keskikenttäpelaajan menemään, jos Benfica tai Fernandes itse näin toivoo.

– Se ei ole minulle ongelma, vaan ratkaisu. On erittäin mukavaa, että hän on osa tätä joukkuetta, vaikka hän ei olisikaan kentällä, Mourinho kertoi portugalilaiskanava Sport TV:n haastattelussa.

– En aio missään vaiheessa painostaa häntä jäämään tai lähtemään, koska ymmärrän sekä Benfican että hänen tilanteensa. Jos seura haluaa päättää sopimuksen ennenaikaisesti, olemme valmiita yhteistyöhön, koska me haluamme vain pelaajan parasta.

Carlos Vinícius syötti kaksi maalia voitokkaassa Tottenham-debyytissään Eurooppa-liigassa. Kuva: Getty Images

Carlos Vinícius lainattiin puolestaan tänä syksynä Benficasta tuomaan tulitukea Harry Kanelle. 25-vuotias kärkimies on saanut vastuuta kolmen Eurooppa-liiga- ja yhden Valioliiga-ottelun verran, eikä Mourinho halua luopua hänestä ennenaikaisesti.

LUE MYÖS: Tottenhamin tuore pelaajahankinta paljasti tavoitteensa uudessa seurassaan: ”Tästä tarjouksesta ei voinut kieltäytyä”

[readmore from=Tottenham]

– Vinícius on toisenlainen tapaus. Hänen saapuessa roolitus oli selvä. Meidän joukkueessa on kaksi hyökkääjää, ei kolmea, neljää tai viittä, vaan kaksi hyökkääjää ja hän on niistä se toinen, Mourinho jatkoi.

– Toinen hyökkääjistä (Kane) on yksi maailman kolmesta parhaasta kärkimiehestä, mikä asettaa hänet hankalaan asemaan. Mutta joissain otteluissa he voivat kumpikin olla myös samaan aikaan kentällä.

– Vuorottelu on tärkeää, sillä Harry ei voi pelata kaikkia otteluita. Vinícius tulee pelaamaan paljon. Hän saa tilaisuuden osoittaa taitonsa Valioliigassa ja vakuuttaa Tottenhamille, että seuran pitäisi ostaa hänet pysyvästi.

– Jos näin ei kuitenkaan käy, hän palaa Benficaan paljon kokeneempana ja valmiimpana pakkauksena. Tämä projekti on hyvä kaikille kolmelle osapuolelle, Mourinho summasi.