Soittaako nimi John Bostock kelloja?

Bostock on 28-vuotias keskikenttäpelaaja. Hän on pelannut urallaan muun muassa Tottenhamissa ja Crystal Palacessa, mutta potentiaaliaan hän ei koskaan lunastanut. Bostock kun oli aikoinaan Euroopan puhutuimpia lupauksia.

Bostock liittyi Crystal Palacen organisaatioon ollessaan viisivuotias. Hänestä tuli pian lapsitähti. Sellainen lupaus, joita nähdään äärimmäisen harvoin.

– Sano vain seuran nimi, ja se oli aika varmasti kiinnostunut minusta. Barcelona, Real Madrid, Inter, Manchester United, Chelsea, Liverpool – kaikki, Bostock sanoi BBC Sportin haastattelussa.

14-vuotiaana Bostockille tarjottiin tilaisuutta, johon moni tarttuisi.

– Barcelona tarjosi minulle 10 vuoden pituista sopimusta. Ronaldinho oli suosikkipelaajani ja he lähettivät minulle julisteen Ronaldinhosta tämän nimikirjoituksella, Bostock sanoi.

Siirto ei kuitenkaan koskaan toteutunut, sillä Bostockin perheellä ei ollut varaa lähteä moiseen seikkailuun.

Vaikka siirto kariutui, urakehitys näytti vielä hyvältä. Bostockista tuli 15-vuotiaana Palacen edustusjoukkueen kaikkien aikojen nuorin pelaaja.

– Muistan, että olin liian nuori vaihtamaan varusteitani samassa pukuhuoneessa muiden pelaajien kanssa. Olin vielä juniori.

Syöksykierre, joka ei ole vieläkään pysähtynyt

Lopulta Bostock pelasi Palacessa yhteensä vain viisi ottelua. Hän siirtyi perheensä ja agenttinsa suosituksista Tottenhamiin – ja siitä alkoi alamäki. Tilannetta ei helpottanut julkinen lynkkaus. Palacen silloinen puheenjohtaja kritisoi Bostockin ratkaisua, ja jotkut seuran kannattajat jakelivat keskustelupalstojen syövereissä tappouhkauksia teini-ikäiselle pojalle.

Bostockista tuli itse asiassa 16 vuoden ja 295 päivän iässä vielä Spursinkin kaikkien aikojen nuorin pelaaja, kun hän juoksi kentälle UEFA Cupin ottelussa Dinamo Zagrebia vastaan vuonna 2008.

Tottenhamissa ottelumäärä jäi kuitenkin lopulta vain neljään. Bostock joutui lainakierteeseen, johon on useampi pelaaja Englannissa hukkunut. Bostock kävi kolmen vuoden aikana peräti kuudella eri lainalla.

Lopulta matka jatkui ilmaisella siirrolla belgialaiseen Royal Antwerpeniin kesällä 2013.

Sittemmin ovat tulleet tutuiksi myös Belgian Leuven, Ranskan Lens, Turkin Bursaspor, Ranskan Toulouse ja Englannin Nottingham Forest. Kaiken kaikkiaan Bostock on pelannut 13 eri seuran väreissä. 5. lokakuuta Bostock jäi työttömäksi.

[readmore from=Siirtouutiset]

– Olen ollut naimisissa 10 vuotta. Vaimoni on ollut paras ystäväni, tukeni, sankarini. Hän on uskonut minuun silloinkin, kun oma uskoni on ollut koetuksella, Bostock sanoi.

Ikää Bostockilla on edelleen vasta 28 vuotta. Pelivuosia olisi vielä runsaasti jäljellä. Jo nyt voidaan sanoa, että urasta ei tullut sellaista kuin piti.

– Kadun kyllä asioita. Suurin virheeni ei ollut se, etten lähtenyt Barcelonaan, vaan se, että lähdin Palacesta.

– Tämä on ollut epämukava matka, mutta en varmaan siltikään vaihtaisi sitä pois.

Lue BBC:n alkuperäinen juttu tästä.