Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate pelkää, että tietyt seurat pyytävät pelaajiansa palaamaan jo ennen keskiviikon panoksetonta Nations League -ottelua Islantia vastaan.

Valioliigan managerit ovat osoittaneet suurta huolta pelaajiensa hyvinvoinnista raskaan otteluruuhkan keskellä. Sunnuntaina tämä huoli kasvoi entisestään – jopa kolmen uuden loukkaantumisongelman voimin – kun Englanti hävisi Belgialle 0-2-lukemin.

Liverpoolin kapteeni Jordan Henderson jätti ottelun kesken lihasvamman takia. Chelsean laitapuolustaja Ben Chilwell kömpi vaihtoon ennen puoliaikaa selkäongelman vuoksi. Manchester Cityn tähtihyökkääjä Raheem Sterling ei edes saapunut paikalle pohjevamman takia.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

England

@England

England

@England
There's no @sterling7 in the #ThreeLions squad this evening, as the forward misses out through injury.
Gareth Southgate explains @sterling7's absence for the #ThreeLions this evening:

Manchester Cityyn palannut Sterling saattaa yhä kuntoutua ennen joukkueen seuraavaa valioliigaottelua Tottenhamia vastaan, mutta Jürgen Klopp ja Frank Lampard joutuvat odottamaan vielä tarkempia tutkimustuloksia Hendersonin ja Chilwellin ongelmista.

Kummankin pelaaminen keskiviikon Islanti-ottelussa on tällä hetkellä epävarmaa. Southgate pelkääkin, että seurat pyytävät pelaajiansa jättämään maajoukkuetehtävät kesken ennen keskiviikon panoksetonta Islanti-ottelua.

– Me saamme nyt paljon selville. Jotkin seurat painostavat varmasti niiden omia pelaajiaan, Southgate kertoi Belgia-tappion jälkeen The Timesin mukaan.

– Elämme sen paineen kanssa jatkuvasti, mutta meillä on pelaajia, jotka haluavat pelata Englannille ja jotka tuntevat ylpeyttä pelitavastamme ja siitä, että viimeistelemme [Nations League -kauden] hyvin.

[readmore from=Loukkaantumiset]

Hendersonin lisäksi Liverpool on menettänyt englantilaispuolustaja Joe Gomezin ja skottitähti Andrew Robertsonin sairastuvalle kuluvan maajoukkuetauon aikana. Gomez joutui viime viikolla polvileikkaukseen, mutta Robertsonilta saattaa jäädä välistä vain ensi viikonlopun Leicester-ottelu.

Manchester Cityn keskuspuolustaja Nathan Aké kärsi sen sijaan takaireisivamman Hollannin ystävyysottelussa Espanjaa vastaan viime viikolla. Chelsean laitahyökkääjä Christian Pulisic matkusti Yhdysvaltojen maajoukkueleirille, mutta palasi nopeasti takaisin toipumaan samanlaisesta vammasta.