Belgia päihitti Englannin sunnuntai-illan Nations League -ottelussa 2-0-lukemin ja otti ison askeleen lähemmäs lohkovoittoa.

England

@England
Your #ThreeLions for tonight's big game against Belgium in the #NationsLeague! 👊

Belgia aloitti ottelun vahvemmin. Maaliverkot heiluivat jo 10 minuutin pelin jälkeen, kun Leicesterin keskikenttäpelaaja Youri Tielemansin voimakas kaukolaukaus upposi tolpan kautta sisään. Pallo osui matkalla Tyrone Mingsiin, mutta se ei pysäyttänyt pallon lentoa maaliverkon perukoille. 1-0.

Englanti kävi hetkeä myöhemmin lähellä tasoitusta, kun Tottenhamin tähtihyökkääjä Harry Kane puski pallon vaarallisesti kohti maalia vieraiden kulmapotkusta. Romelu Lukaku pelasti belgialaiset kuitenkin takaiskulta siivotessaan pallon maaliviivalta tiehensä.

23 minuutin pelin kohdalla Englannin ylämäki jyrkkeni entisestään. Declan Rice rikkoi Kevin De Bruyneä rangaistusalueen ulkopuolella ja Belgia sai tilanteesta vapaapotkun. Dries Mertens asettui ampumaan, ja laukoi pallon komeasti muurin ylitse sisään. 2-0.

Ottelun avausjakso tuli päätökseen Belgian komennossa. Chelsea-puolustaja Ben Chilwellin loukkaantuminen asetti Gareth Southgaten miehistön entistä ikävämpään paikkaan ennen taukovihellystä.

Toisella jaksolla Englanti painosti paremmin, mutta sen hyökkäyspelaaminen ei juuri tuottanut tulosta. Kieran Trippierin voimakas vapaapotku päin muurin edessä seissyttä Mingsiä tiivisti valkopaitojen ongelmat melko hyvin.

Jack Grealish oli ensimmäisessä kilpailullisessa A-maajoukkueavauksessaan pirteä, mutta hänen vahva esityksensä ei Englannin harmiksi kasvattanut joukkueen maalisaldoa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

SPORF

@Sporf
🤩 The rest of the game might have been rubbish, but it’s an absolute joy to watch @JackGrealish on a Sunday night.

💫 Baller.

Englanti hallitsi toisen jakson tapahtumia Belgian vetäytyessä alas, mutta ratkaisevat syötöt kentän hyökkäyskolmanneksella olivat kerta toisensa jälkeen heikkoja. Ottelun lähestyessä loppua Belgia piti taas hieman enemmän palloa ja ottelun 77. minuutilla Pickford venyi ottelunsa ensimmäiseen torjuntaan Lukakun laukauksesta.

Southgate pyrki elävöittämään Englannin takaa-ajoa tuomalla Dominic Calvert-Lewinin ja Jadon Sanchon kentälle. Vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut aikaan kaivattua kavennusmaalia ja hävisi Belgiassa 0-2-lukemin.

Tulos varmisti myös sen, ettei Englanti voi enää voittaa lohkoa. Kakkosena oleva Tanska päihitti samaan aikaan Islannin 2-1 kahdella Christian Eriksenin rangaistuspotkumaalilla. Englanti, joka kohtaa viimeisessä ottelussaan Islannin, on kolmantena seitsemässä pisteessä.