Egyptin maajoukkueen, Middlesbrough’n ja Tottenhamin entinen hyökkääjä Mido on vaatinut Gareth Southgatelle potkuja ja ehdottanut José Mourinhoa Englannin A-maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Englannin haaveet Nations Leaguen lohkovoitosta murskaantuivat sunnuntaina, kun Youri Tielemansin ja Dries Mertensin osumat toivat Belgialle tyylipuhtaan 2-0-voiton Leuvenin King Power Stadionilta.

Southgate on valmentanut Englantia 48 ottelun verran ja hävinnyt jo kymmenen kertaa. Englannin entinen käskyttäjä Sven-Goran Eriksson kärsi yhtä monta tappiota 67 valmentamassaan ottelussa.

Mido, joka pelasi kolme vuotta Southgaten alaisuudessa Middlesbrough’ssa, on paljastanut, minkälainen hänen entinen managerinsa oli luonteeltaan. Egyptiläisikonin mielestä ”pelokas” Southgate ei ole yksinkertaisesti kykeneväinen käsittelemään joukkuetta, joka on täynnä näin laadukkaita pelaajia.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Tottenhamillekin uransa aikana pelanneen Midon mielestä José Mourinho olisi sopiva mies Englannin peräsimeen. Kuva: Getty Images

– Englanti tarvitsee kunnollisen managerin. He tuhlaavat aikaansa Southgaten kanssa, Mido kirjoitti Twitteriin Englannin eilisen tappion jälkeen.

– Se on totta, että hän sanoo aina oikeat asiat median edessä. Sen takia hän on todennäköisesti pitänyt työpaikastaan näin pitkään kiinni. Mutta uskokaa minua, hän änkyttää aina puoliajalla, kun asiat eivät ole menneet avausjaksolla nappiin. Pelaajat tuntevat hänen pelkonsa!

– Muistan hänet Middlesbrough’sta. Hän pelkäsi kuollakseen, kun taistelimme sarjaputoamista vastaan. Se oli tietysti hänen ensimmäinen työpaikkansa, mutta nämä asiat eivät koskaan muutu.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Mido

@midoahm
I remember him at #boro he was scared to death when we were fighting relegation true it was his first job but these things never change!! If you r scared from losing a football match you will always be scared from losing a football match!! And players can always feel it!!

– Jos pelkäät häviäväsi ottelun jalkapalloa, tulet aina pelkäämään jalkapallo-ottelun häviämistä! Ja pelaajat voivat aina tuntea sen!

– Englannin miehistöstä löytyy joitain huippuluokan talentteja, mutta he tarvitsevat managerin, jolla on vahva luonne. Joku, joka saa heidät nauttimaan pelaamisesta ja pelaamaan ilman pelkoa. Olen pahoillani, mutta Southgate ei ole oikea mies tähän tehtävään.

[readmore from=Englanti]

– Minun ohjeeni FA:lle on tämä: menkää ja hankkikaa Mourinho joukkueen päävalmentajaksi ja pestatkaa Southgate FA:n uudeksi puheenjohtajaksi. He ovat kumpikin täydellisiä näihin rooleihin. Kunhan viette Southgaten niin kauas pelaajista, kuin mahdollista.

Southgaten valmentama Middlesbrough putosi Valioliigasta kauden 2008-09 päätteeksi. Siitä huolimatta, Englannin U21-joukkueen kanssa vahvasti suoriutunut ex-puolustaja nimettiin Roy Hodgsonin tilalle Englannin A-maajoukkueen peräsimeen marraskuussa 2016.