Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps on kertonut Olivier Giroud’lle, että hänen on ”löydettävä itselleen toisenlainen asema” ennen seuraavaa maajoukkuetaukoa, viitaten ranskalaishyökkääjän minimaaliseen rooliin Chelsean miehistössä.

Giroud on tehnyt 42 maalia 102 otteluun Ranskan paidassa. 34-vuotias kärkimies on maan toiseksi paras maalintekijä, ainoastaan Thierry Henryn alapuolella.

Giroud’n peliaika Frank Lampardin alaisuudessa on kuitenkin jäänyt hyvin rajalliseksi tällä kaudella, mikä näkyi hänen viime viikon heikoissa esityksissä Suomea ja Portugalia vastaan.

Giroud, joka on aina kuulunut Deschampsin avainmiehistöön, on aloittanut vain yhden ottelun Chelsealle tällä kaudella. Ranskalaisluotsi onkin myöntänyt olevansa huolissaan suojattinsa peliajasta Stamford Bridgellä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Tammy Abrahamin ja Timo Wernerin kanssa avauksen paikasta kilpaileva Olivier Giroud on saanut Valioliigassa vastuuta vain 33 minuutin edestä. Kuva: Getty Images

– Hän (Giroud) tietää sen. Tämä tilanne ei saa jatkua loputtomiin. Ennen maaliskuuta hänen on löydettävä itselleen toisenlainen asema kuin tämä, Deschamps kertoi ranskalaiskanava RTL:lle.

– En koskaan anna ohjeita, vaan mielipiteitä. Päivän päätteeksi kyseessä on pelaajan oma päätös. Hän on ollut aiemminkin hankalassa tilanteessa.

[readmore from=Chelsea]

– Tänä päivänä, tilanne ei ole hänelle hyväksi. Jatkuuko se samanlaisena vai paraneeko se? Se on hänestä itsestä kiinni. Hän tietää, mitä minä ajattelen, vaikka en tietenkään unohda kaikkea mitä hän on tehnyt ja kykenee yhä tekemään.

Giroud oli samankaltaisessa tilanteessa viime tammikuussa, kun hän oli lähellä siirtyä pois Chelseasta. Hän pelasi vain seitsemän ottelua kauden 2019-20 avauspuoliskolla, mutta ansaitsi itselleen jatkodiilin tekemällä seitsemän maalia 12 peliin ottelutauon jälkeen.

Nyt entinen Arsenal-hyökkääjä on kuitenkin vajonnut takaisin penkinlämmittäjän rooliin, ja siirto muualle on jälleen tapetilla. Giroud’n vähäinen peliaika voi pahimmassa tapauksessa tarkoittaa sitä, ettei hänelle löydy paikkaa ensi kesän EM-kisakoneesta.