English Football Leaguen alaisilla sarjatasoilla saa loppukauden ajan käyttää viisi vaihtoa per ottelu, kertoo BBC.

EFL nosti vaihtomäärän takaisin viiteen konsultoituaan 72 seuraansa Mestaruussarjassa, Ykkösliigassa ja Kakkosliigassa. Sääntömuutos astuu voimaan ensi perjantaina, joten se on käytössä jo tulevan kierroksen otteluissa.

Mestaruussarjan seurat voivat nimetä kokoonpanoihinsa yhdeksän vaihtopelaajaa, Ykkösliigan ja Kakkosliigan seurat seitsemän.

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA salli viime huhtikuussa vaihtomäärän väliaikaisen nostamisen viiteen koronaviruspandemian takia. Täksi kaudeksi sarjat saivat itse päättää, pitävätkö ne kiinni viidestä vaihdosta vai palaavatko ne perinteiseen kolmeen.

Valioliiga äänesti, että se palaa kolme vaihtoon, mutta muun muassa Liverpoolin Jürgen Klopp ja Manchester Cityn Pep Guardiola ovat viime aikoina taistelleet sen puolesta, että myös Valioliiga ottaisi viisi vaihtoa uudestaan käyttöön.