Manchester City ja Liverpool pelasivat sunnuntaina 1-1-tasapelin Etihad Stadiumilla (lue otteluraportti).

Ottelun jälkeen joukkueiden managerit Pep Guardiola ja Jürgen Klopp kävivät lyhyen keskustelun kentän laidalla, eikä puheenaiheena ollut niinkään kahden rangaistuspotkun ja maalin värittämä huippuottelu.

Puheenaiheena oli sen sijaan Valioliigan otteluaikataulu, johon kumpikin huippuluotsi vaati merkittävää muutosta myös sunnuntain kamppailun jälkeisissä haastatteluissa.

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær jakoi tiukan mielipiteensä samasta aiheesta päivää aiemmin. Manchester United pelasi keskiviikkona Mestarien liigaa Turkissa, mutta lauantaina sen oli jo kohdattava Everton Liverpoolissa kello 12:30 paikallista aikaa.

Liverpool ja Manchester City pelasivat myös Mestarien liigaa keskellä viikkoa ennen sunnuntain kohtaamista Etihad Stadiumilla.

– Pojat ovat aivan reunalla. Minkään joukkueen ei pitäisi pelata keskiviikkoiltana ja uudelleen kello 12:30 lauantaina, Klopp kertoi BBC:lle viitaten Unitedin tapaukseen.

LUE MYÖS: Roy Keane teilasi Manchester City -puolustajan ”idiootiksi” Liverpool-ottelun jälkeen: ”Hän on kuin kolariauto”

– Sunnuntain kanssa ei olisi tässä tapauksessa mitään ongelmaa, mutta puoli yhden avauspotku on täydellinen tappaja. Sinä heräät pelaamaan jalkapalloa, kun palautumisvaihe on vielä kesken.

– Valioliigan on muututtava. Sky, BT Sport, te (BBC) – kaikkien on puhuttava keskenään. Te haluatte kuitenkin hyvää jalkapalloa, eikö? Antakaa pojillemme siis edes muutama tunti enemmän lepoa.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Match of the Day

@BBCMOTD
"The Premier League has to change!" 😡

Jurgen Klopp has joined the calls for better Premier League scheduling.

Read: bbc.in/3n5WvqC

#bbcfootball #LFC

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan otteluissa joukkueet voivat yhä tehdä viisi pelaajavaihtoa – sääntö, joka otettiin viime kaudella voimaan koronaviruspandemian aiheuttaman ottelutauon jälkeen myös Valioliigassa.

Englannissa on kuitenkin palattu tällä kaudella entiseen, eikä tilanne ole miellyttänyt Euroopassa pelaavien joukkueiden valmentajia. Klopp joutui esimerkiksi käyttämään sunnuntain ottelussa yhden kolmesta vaihdostaan korvatakseen Trent Alexander-Arnoldin, joka loukkasi pohkeensa toisella puoliajalla.

– Uskon, että me aiomme taistella [siitä, että me saamme viisi pelaajavaihtoa takaisin], Guardiola kertoi BBC Radio 5 Livelle.

LUE MYÖS: Jürgen Klopp kommentoi Liverpool-tähden loukkaantumista – putoaa varmuudella pois maajoukkueesta

– Kaikki muut seurat ja maat käyttävät yhä viittä pelaajavaihtoa, koska ne ymmärtävät tilanteen olevan täysin epätavallinen pandemian takia.

– Ei taukoa, ei lepoa, ja kaikki ovat lukittuina koteihinsa. Kaikki muut maat tekevät näin, mutta täällä tilanne näyttäisi olevan jollain tapaa erityinen, erilainen.

– Se ei ole hyvä, koska me emme suojele pelaajia ja meidän tulisi tehdä niin.

BBC Sport

@BBCSport
Pep Guardiola and Jurgen Klopp have called for a change in Premier League scheduling.

Full story: bbc.in/2Imc2DB

#bbcfootball