Pep Guardiola ei ollut ”lainkaan lähellä” lähtöä Manchester Citystä, espanjalaisen jalkapallon asiantuntija Guillem Balagué sanoo BBC:llä.

City ilmoitti torstaina, että se on kiinnittänyt 49-vuotiaan Guardiolan kaksivuotisella jatkosopimuksella. Mies on saavuttanut kuusi merkittävää pokaalia seuran kanssa.

– Oli tarjouksia Juventukselta, Paris Saint-Germainilta ja muilta, mutta hän on onnellinen, Balagué kertoo.

[readmore from=Pep-Guardiola]

– Hän nauttii olostaan. Hänen ympärillään on ihmisiä, joihin hän luottaa. Hän vastaa urheiluun liittyvistä päätöksistä ja on tyytyväinen siihen, ettei pukuhuoneessa tapahtuvista asioista mikään tule julkisuuteen. Niin kävi Bayernissa ja Barcelonassa.

Huhut veivät Guardiolaa muihin maisemiin, sillä hänellä oli käynnissä viimeinen sopimusvuosi ja Cityn viime kausi päättyi pettymykseen.

– Viimeksi kuluneen parin kuukauden aikana on ollut juttuja levottomuudesta seurassa ja pelaajien agentit ovat yrittäneet saada selville, mitä on meneillään – vain siksi koska, he eivät tienneet, jatkaako Guardiola, Balagué toteaa.

– Mutta päätöksentekijät Manchester Cityssä ovat olleet hyvin luottavaisia. Transitio, joka alkoi tänä kesänä – Manchester Cityn kakkosversioksi Guardiolan kanssa – jatkuu myös ensi kesänä.