Englantilainen jalkapallolegenda Paul Gascoigne, 53, on kertonut yhteisistä hetkistään edesmenneen Diego Maradonan kanssa.

Englannin entinen maajoukkuemies törmäsi argentiinalaistähteen useamman kerran sekä kentällä että sen ulkopuolella. Gascoigne pelasi eteläamerikkalaistairturia vastaan esimerkiksi vuonna 1992, kun hän edusti italialaisseura Laziota ja Maradona espanjalaista Sevillaa.

Kuultuaan uutisen Maradonan menehtymisestä, Gascoigne puhui Sky Sportsin Alan Myersille hänen huvittavista kohtaamisistaan vuoden 1986 maailmanmestarin kanssa.

– Uutinen on niin surullinen kaikille urheilun ihmisille. Itse sain kunnian tutustua häneen henkilökohtaisesti, Gascoigne kertoi.

[readmore from=Diego-Maradona]

– Muistan kun törmäsin häneen hotellin ulkopuolella. Kysyin eräältä ihmiseltä, ”saanko lainata sytkäriä?” ja se olikin Diego! Nauroin. Kuvitella, mikä talentti hän olikaan.

– Pelasin sen jälkeen häntä vastaan Lazion ja Sevillan välisessä ottelussa. Ohitin neljä pelaajaa ja tein maalin, jonka jälkeen katsoin häntä silmiin ja sanoin: ”Diego, pistä paremmaksi!”

– Hän vinkkasi silmäänsä ja teki sen. Hän teki maalin vapaapotkusta – uskomattoman sellaisen.

– Minun ajatukseni menevät hänen perheelleen. Lepää rauhassa, Diego, sinua tulee ikävä, Gascoigne päätti.

LUE MYÖS: