Chelsea nappasi tyylipuhtaan 4-0 vierasvoiton Sevillasta Mestarien liigan alkulohkon kamppailussa keskiviikkona. Samalla lontoolaiset varmistivat lohkovoiton. Illan isännästä ei ollut epäselvyyttä. Hän oli kaikki osumat iskenyt Olivier Giroud.

Chelsea aloitti ottelun vahvasti ja se hallitsikin avausjakson tapahtumia luoden vaarallisemmat maalipaikat.

Loukkaantumisen jälkeen takaisin avaukseen noussut Christian Pulisic oli lähellä viedä lontoolaiset johtoon jo viidennellä minuutilla, mutta lähietäisyydeltä lähtenyt laukaus sujahti kuitenkin hiukan maalin ohi.

Kaksi minuuttia myöhemmin Chelsea kuitenkin onnistui iskemään kamppailun avausmaalin. Giroud kiitti luottamuksesta avauksessa, ja laukoi pallon komeasti takakulmaan saatuaan osumaan hienon esityön Kai Havertzilta.

Siirtohuhujen kohteena olevalla hyökkääjällä on ollut vaikeuksia saada peliaikaa tällä kaudella. Maali oli kokeneelle ranskalaiskärjelle uran 14 Mestarien liigassa. Sillä Giroud nousi tasoihin maanmiehensä Zinedine Zidanen kanssa.

ESPN FC

@ESPNFC
Olivier Giroud has now scored as many Champions League goals as Zinedine Zidane 🇫🇷

Pulisic oli lähellä maalintekoa toistamiseen 25. minuutilla, mutta Sevillan nuori maalivahti Alfonso Pastor Vacas torjui kuitenkin yhdysvaltalaisen yrityksen. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta Antonio Rüdiger oli lähellä tuplata Chelsean johdon, mutta hänen puskunsa siivottiin maaliviivalta kotijoukkueen puolustuksen toimesta.

Giroud ei kuitenkaan tyytynyt jäävänsä vain Zidanen rinnalle vaan paineli samoilla vauhdeilla ohi, kun hän vei Chelsean kahden maalin karkumatkalle illan toisella osumallaan toisen jakson alkupuolella. Ranskalaiskärki sai hyvän syötön boksiin ja chippasi pallon komeasti ohi vastaan tulleen Vacasin.

OptaJoe

@OptaJoe
34 - Olivier Giroud (34y 63d) is the oldest player to score more than once in a match in a major European competition for Chelsea (excluding qualifiers), surpassing Didier Drogba (33y 270d v Valencia in 2011). Golden.

Giroud jatkoi huimaa iltaansa noin vartti ennen loppua iskemällä hattutempun. Ranskalainen puski pallon komeasti maaliin maanmiehensä N’Golo Kanten loistavasta keskityksestä.

Samalla kokeneesta ranskalaiskärjestä tuli historian vanhin Mestarien liigassa hattutempun iskenyt pelaaja.

OptaJoe

@OptaJoe
34y 63d - Olivier Giroud is the oldest player in Champions League history to score a hat-trick, while he's the oldest to do it in the European Cup since Real Madrid's Ferenc Puskás in September 1965 (38y 173d v Feyenoord). Glorious.

Hattutempun iskeminen ei kuitenkaan vielä riittänyt ranskalaiselle, vaan hän hankki Chelsealle rangaistuspotkun ottelun lopussa ja iski itse pilkulta pallon varmasti maaliin ja uskomattoman iltansa neljännen osuman.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - Olivier Giroud is the first Chelsea player to score four goals in a game since Frank Lampard in March 2010 vs Aston Villa, while he's the first to net four for Chelsea in a European Cup/Champions League game. Incredible.

Edellisen kerran Chelsean pelaaja on onnistunut neljän maalin tekemisessä samassa ottelussa kymmenen vuotta sitten. Tuolloin tempussa onnistui lontoolaisten nykyinen manageri Frank Lampard.