Liverpoolin manageri Jürgen Klopp on valittu ESPN:n Vuoden valmentajaksi. Klopp johdatti viime kaudella Liverpoolin Valioliigan mestaruuteen. Kloppin oli kuitenkin vaikea hyväksyä komeaa kunnianosoitusta.

Tunnustus tuli Kloppille yllätyksenä. Kloppilta kysyttiin tiistain lehdistötilaisuudessa, oliko hän ansainnut palkinnon. Esiin nostettiin myös Bayern Münchenin päävalmentaja Hansi Flick, joka johdatti saksalaisseuran Bundesliigan mestaruuteen ja Saksan cupin sekä Mestarien liigan voittoon.

– En (ansainnut palkintoa häntä enemmän), mutta en osallistunut myöskään äänestykseen. En olisi antanut itselleni ääntä. Voitin viime vuonna FIFA:n Vuoden valmentaja -palkinnon, ja olen aika varma, että se tuli Mestarien liigan voiton takia. Tästä pitäisi kysyä joltain muulta henkilöltä kuin minulta, Klopp totesi.

Klopp toivoi, että palkintoja jaettaisiin koko valmennusryhmälle, eikä vain päävalmentajalle.

– Jos olen ihan rehellinen, en oikein usko näihin yksilöiden palkitsemisiin valmentajien kohdalla. Sitten kun aletaan palkita valmennusryhmiä, esimerkiksi minun tapauksessani meillä on kuusi valmentajaa, olen ensimmäisenä juhlimassa, mutta niin kauan kun palkintoja jaetaan yksilöille, en ole kovin kiinnostunut siitä.

– Oli miten oli, hieno homma, kiitos kaikille, jotka minua äänestivät. Ja olen pahoillani Hansi, olisit luultavasti ansainnut sen enemmän kuin minä, Klopp sanoi.

Voit katsoa videon Kloppin lehdistötilaisuudesta alta.