Arsenalin tehottomuus ja luovuudenpuute hyökkäyspäässä ovat saaneet monet asiantuntijat ja seuran kannattajat kyseenalaistamaan Mikel Artetan päätöksen jättää Mesut Özil pois hänen 25-miehisestä Valioliiga-joukkueestaan kauden alussa.

Rekisteröinti-ikkuna avautuu kuitenkin uudelleen tammikuussa, minkä takia Özilin potentiaalinen paluu Arsenalin alavireiseen miehistöön on noussut viime viikkojen aikana isoksi puheenaiheeksi. Saksalaistaituri pelasi Tykkimiehille viimeksi maaliskuun 1-0-voitossa West Hamia vastaan.

Osa kannattajista on yhä sitä mieltä, ettei Özilille ole Arsenalissa mitään käyttöä. Seuran legendapelaaja ja entinen väliaikaisvalmentaja Freddie Ljungberg on kuitenkin ainakin osittain 32-vuotiaan pelintekijän peluuttamisen puolella.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Mesut Özil

@M10
The feeling of having fans behind you... #grateful #bestfans #hardtimes

– Tästä on tullut ongelma. Keskustelimme aiheesta vain kaksi viikkoa sitten, Ljungberg kertoi Sky Sportsille.

– Valmentajalle tämä on tietysti hieman ärsyttävää, sillä hänen on vastattava lehdistötilaisuuksissa [kysymyksiin samasta aiheesta], vaikka hän haluaisi itse keskittyä nykyiseen joukkueeseensa.

– En sano, että Mesutin pitäisi pelata joka viikko. Kun pelaat huippuseuraa, esimerkiksi Manchester Cityä vastaan, joka pitää paljon palloa, ottelu ei välttämättä ole oikea Mesutia varten, koska sellaisessa pelissä olisi vain puolustettava.

[readmore from=Arsenal]

– Esimerkiksi Tottenhamia vastaan, joka vain istuu matalalla, tilanne on hieman eri. Jos sinulla on pallonhallinta ja tarvitset sen ratkaisevan läpisyötön, vain harva pystyy siihen paremmin kuin Özil.

– En tiedä, miksi päätös jättää hänet joukkueesta tehtiin. En kuitenkaan usko, että maailmassa on kovin montaa häntä parempaa pelaajaa tuossa asiassa (ratkaisevissa syötöissä).

Arsenalin maalinteko-ongelmat ovat nousseet ryhmän selkeimmäksi ongelmakohdaksi tällä kaudella, sillä joukkue on onnistunut tekemään vain kaksi maalia viimeiseen seitsemään valioliigaotteluun. Lontoolaisseura makaa tällä hetkellä sarjataulukon 15. sijalla, lähempänä putoamisviivaa kuin sarjan kärkisijoja.

LUE MYÖS: