Liverpoolin puolittainen vapaailta Tanskassa sujui Midtjyllandia vastaan monin paikoin videoitten katselun merkeissä, ja päättyi tasapeliin.

Puolittaisesta vapaaillasta voidaan puhua, sillä joukkueiden sijoitukset olivat ratkenneet jo ennen ottelua – ne löytyivät lohko D: n ääripäistä. Lepäilemään Jürgen Kloppin ryhmä ei kuitenkaan päässyt; loppuvihellyksen kaikuessa kentällä olivat muiden muassa Mohamed Salah, Roberto Firmino ja Sadio Mané.

Alku näytti isäntien kannalta synkältä.

Ottelun ensimmäinen peliminuutti ehti juuri ja juuri täyttyä, ennen kuin Salah käytti isäntien virheet hyödykseen ja iski vieraat johtoon.

Ennen kympin täyttymistä tällä kaudella harvemmin nähty Divock Origi istui kentän pinnassa kolhun saatuaan pitkään. Belgialainen kuitenkin palasi peliin huoltotoimien jälkeen. Midtjyllandin Ogochukwu Onyeka palkittiin tilanteesta varoituksella.

Jos isäntien maalivahti Jesper Hansen joutuikin nöyrtymään ottelussa jo hyvin nopeasti, antoi 35-vuotias melkoista näyttöä tasostaan 19. minuutilla, kun lähes joka paikasta viime aikoina osunut Diogo Jota sai ohjata Takumi Minaminon keskitystä kohti verkkoa alle metrin päästä – Hansenin kädet edessä.

Pitkään näytti siltä, ettei suurempaan näytökseen olla valmiita kummassakaan päädyssä. Puolen tunnin vaiheilla kuitenkin molemmat joukkueet olivat lähellä maalintekoa. Ensin Naby Keïta napautti Salah’n vapaaksi, ja tämä jatkoi ykkösellä Origille. Hänen ratkaisunsa oli myös yrittää ensimmäisellä kosketuksella; pallo ohi takatolpan.

Vain hetkeä edellisestä Midtjylland sai aikaan varsin hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Sory Kaba ohitti puskullaan jo Liverpool-maalivahti Caoimhin KelleherinFabinho siivosi pallon maaliviivalta.

Liverpool FC

@LFC
31' Quick attack for the Reds. Salah feeds Origi who fires just wide with a first-time effort.

Moments later, @_fabinhotavares clears off the line to deny @fcmidtjylland an equaliser.

[0-1]

#FCMLIV | #UCL

Ennen puoliaikaa pelattiin lopulta maaleitta 44 minuuttia.

Isännät olivat toisen jakson alussa useampaan otteeseen hyvin lähellä tasoitusta. Evander pamautti kulmapotkun jälkeen boksiin jääneestä pallosta ykkösellä ylärimaan. Kaba pääsi jatkosta yrittämään saksipotkulla etuyläkulmaan, vain vähän ohi maalin.

Toisen jakson ensimmäisellä kymmenminuuttisella maalintekoyritykset kirjattiin Midtjyllandille 4-0, ja useampi niistä oli varsin potentiaalinen.

Tunnin kohdalla tarvittiin VAR:ia. Midtjyllandin Anders Dreyerin tuomittiin ensin olleen paitsiossa tilanteessa, joka päättyi tämän törmäämiseen Kelleherin kanssa. Kuvasta selvisi, että paitsiotuomio oli väärä – pallo pilkulle ja Kelleherille varoitus.

Alexander Scholz rikkoi nuoren poolvahdin toiveet toisesta perättäisestä nollapelistä, tilanteeksi 1-1.

FC Midtjylland

@fcmidtjylland
SCHOLLE!!! ❄

Ennen pilkkutilannetta Kostas Tsimikas joutui jättämään kentän loukkaantuneena – Andy Robertson tilalle. Myös Jordan Henderson tuli vaihdosta, Keïtan tilalle. Parikymmentä minuuttia ennen loppua Klopp lähetti myös Roberto Firminon kentälle, Origin tilalle – aivan täyttä lepoiltaa ykkösryhmä ei siis saanut.

Scholz pamautti pallon verkkoon toistamiseen 77. minuutilla, mutta tilanne liputettiin paitsioksi – jälleen VAR-tarkastus. Tällä kertaa paitsio pysyi voimassa.

90. minuutilla Minamino iski pallon vastoin kaikkia toisen puoliskon tapahtumia Midtjyllandin verkkoon, ja jälleen mahdollista paitsiota katseltiin videolta – samalla kun neljäs tuomari näytti lisäaikataulua; kahdeksan minuuttia. Tällä kertaa videolta löydettiin maalia edeltänyt käsivirhe.

Kotijoukkue vei Liverpoolia toisella jaksolla mennen tullen, mutta jäi lopulta lohkovaiheessaan ilman voittoa; lopputulos 1-1.