Valioliigan 12. kierros potkaistaan käyntiin jo tänään, perjantaina, kun Leeds ja West Ham ottavat mittaa toisistaan Elland Roadilla.

Kello 20:30:n deadline lähestyy, joten on siis korkea aika tehdä viimeiset silaukset FPL-joukkueisiin ja lukita tarkkaan harkittu kapteenivalinta GW12:lle.

Tässä kolmen kovimman kandidaatin listaus, jolla toivomme helpottavan kyseisen päätöksen tekemistä.

Mohamed Salah – £12.3

Formi: 6.7 pts
Viime kierros: 20 pts
Seuraava ottelu: Fulham (A)

Ainoastaan Heung-min Son (10 osumaa) on ollut FPL:n keskikenttäpelaajista kliinisempi maalin edessä kuin Mohamed Salah, joka on tehnyt jo yhdeksän maalia tällä kaudella. Liverpoolin talismaanilla on ollut myös eniten laukauksia (38) koko sarjassa.

Seuraavaksi vastassa on sarjanousija Fulham, joten Salah on selkeä ykkösvaihtoehto GW12:n kapteeniksi. Vaikka egyptiläinen pelasi täydet minuutit keskiviikkona Midtjyllandia vastaan Mestarien liigassa, avaa rankkaan ottelutahtiin tottunut tähtilaituri lähes varmasti sunnuntain iltapelin Craven Cottagella.

Fulham on päästänyt seitsemän maalia neljään viime peliin, ja ainoastaan sarjajumbo Sheffield Unitedilla on soinut omissa useammin (8 päästettyä maalia) samassa ajassa.

Fantasy Premier League

@OfficialFPL
SCOUT: Mohamed Salah currently has more #FPL points (79) than he did after GW11 of his record-breaking 2017/18 season (72)

#LIVWOL

Jamie Vardy – £10.3

Formi: 5.0 pts
Viime kierros: 8 pts
Seuraava ottelu: Brighton (H)

Jamie Vardy naulasi jo kauden yhdeksännen maalinsa viime kierroksen vieraspelissä Sheffield Unitedia vastaan. Ainoastaan Dominic Calvert-Lewin (11 osumaa) on onnistunut FPL:n hyökkääjistä useammin.

Leicester aloitti kauden räjähdysmäisesti, mutta on kärsinyt pienestä suvantovaiheesta viime aikoina. Viime kierroksen vakuuttava esitys Sheffield Unitedissa ja torstain 2-0-voitto AEK:sta Eurooppa-liigassa antoivat kuitenkin osoituksen siitä, että Leicesterin kurssi on kääntymässä taas parempaan päin.

Vardy on yhä Leicesterin vaarallisin pelaaja ja Brightonin alakerta vuotaa viikosta toiseen. Viimeiseen neljään otteluun se on päästänyt neljä maalia ja suonut vastustajalle kuusi isoa maalintekopaikkaa. Se on aiheuttanut tällä kaudella myös neljä rangaistuspotkua, joista Vardy on luonnollisesti vastuussa.

GOAL

@goal
Boyhood Sheffield Wednesday fan Jamie Vardy.

Scores the winner at Sheffield United, snaps the corner flag 🚩

Danny Ings – £8.3

Formi: 2.7 pts
Viime kierros: 8 pts
Seuraava ottelu: Sheffield United (H)

Southamptonin maalitykki Danny Ings on palannut!

Kuukauden päivät polvileikkauksesta toipunut englantilaishyökkääjä teki tyylikkään takaisintulon Ralph Hasenhüttlin miehistöön, kun hän käänsi tasaväkisen Brighton-kamppailun joukkueensa voitoksi viime kierroksen 2-1-voitossa Amex Stadiumilla.

Ainoastaan 45 minuuttia pelannut Ings pakotti maalivahdin torjuntatöihin heti vaarallisella puskulla, jonka jälkeen hänen kylmänviileä rangaistuspotkunsa varmisti Southamptonin täyden pistepotin.

Samalla Ingsin pistesaldo FPL:ssä kasvoi kahdeksan pisteen verran, ja sunnuntain Sheffield United -mittelössä luvassa on varmasti entistä suurempi palkinto. Ingsin omistusprosentti on kirjoituksen hetkellä vain 6.9 %, joten pisteet hänen suunnaltaan kuroisivat selkeää eroa muihin kilpailijoihin.

Fantasy Premier League

@OfficialFPL
SCOUT: Since football returned in June, Danny Ings - who is back from injury as a sub today - has never gone more than one #PL appearance without an #FPL attacking return

#BHASOU