West Ham haki perjantaina 2-1-vierasvoiton Leedsistä Valioliigassa, mutta sen ottelu alkoi hankalimmalla mahdollisella tavalla, kun isännille vihellettiin pilkku heti ottelun alussa.

Itse rangaistuspotkutuomiossa ei ollut purnaamista. Maalivahti Łukasz Fabiański kaatoi Leedsin hyökkääjän Patrick Bamfordin, joka lähti ohittamaan häntä. Sen jälkeen Hammersin hermot laitettiin kuitenkin koetukselle.

Fabiański torjui Mateusz Klichin löysähkön laukauksen, mutta rangaistuspotku määrättiin uusittavaksi, koska videotuomarin mukaan puolalaistorjuja oli irronnut maaliviivaltaan ennen vedon lähtemistä. Elland Roadin jättiruudulle ilmestyi Fabiańskista pysäytyskuva, jonka perusteella pilkun uusiminen oli hyvin pienestä kiinni.

Relevent Sports

@releventsports
Early VAR drama in the Leeds-West Ham match 👀

Was West Ham keeper Lukasz Fabianski off his line? 🧐

A 2nd penalty was given and scored by Klich. It's 1-1 after 30'

Toisella yrittämällä Klich ei enää epäonnistunut. West Ham taisteli kuitenkin voittoon Tomáš Součekin ja Angelo Ogbonnan maaleilla.

Valioliigan maalivahtilegenda, nykyisin Chelseassa teknisenä neuvonantajana toimiva Petr Čech sanoo, että tämänhetkiset pilkkusäännöt ovat epäreiluja veräjänvartijoille. Hän ehdotti muutosta sääntöihin Instagram-tilillään.

– Miten yhdenkään maalivahdin on tarkoitus suojella 732cm kertaa 244cm aluetta liikuttamatta jalkojaan ollenkaan samalla, kun pelaajat laukovat 11 metristä keskimäärin 112 kilometrin tuntivauhdilla, joka vie pallon maaliviivan yli 0,35 sekunnissa? Se menee ymmärrykseni yli…

– On helppoa kritisoida ehdottamatta mitään ratkaisua, joten tässä sellainen tulee: Voisiko tuomari vain piirtää vaahdolla toisen viivan 120 sentin päähän maaliviivasta ja pilkku on torjuttava niiden välissä?

Myös West Hamin manageri David Moyes oli tuohtunut pilkun uusimisesta.

– Tällä hetkellä nähdään joitain hirvittäviä päätöksiä, sanoi Moyes BBC:n mukaan.

– Sen päätöksen tekijä käytti varmasti röntgeniä. Se oli potaskaa.

– Minusta hänen kantapäänsä oli maaliviivalla. Sen näkemiseen tarvitaan mikroskooppi. Varmasti etu pitäisi mennä maalivahdille, hän teki torjunnan. Peli jatkui 15 sekunnin ajan. Olen pettynyt ja vihainen siitä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Petr Cech (@petrcech) jakama julkaisu

Artikkelia muokattu 12.12.2020 klo 11.23: Ottelu pelattiin Elland Roadilla, ei Lontoon olympiastadionilla