Liverpoolin entinen manageri Gérard Houllier on kuollut 73 vuoden ikäisenä, uutisoivat ranskalaismediat RMC Sport ja L’Équipe.

Ranskan suurimpien valmentajalegendojen joukkoon lukeutuva Houllier voitti vuonna 2001 Liverpoolin peräsimessä kolme cup-mestaruutta: FA Cupin, Englannin Liigacupin sekä UEFA Cupin.

Liverpool sijoittui Valioliigassa myös kolmanneksi ja voitti kauden 2001-02 alussa sekä Euroopan Supercupin että Community Shieldin. Englantilaishyökkääjä Michael Owen voitti uransa ainoan Ballon d’Orin Houllierin alaisuudessa vuonna 2001.

Myös suomalaislegendat Sami Hyypiä ja Jari Litmanen siirtyivät Anfieldille Houllierin valtakauden aikana. Houllier työskenteli Liverpoolin päävalmentajana 1998-2004.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Jari Litmanen poseeraa Gérard Houlierin kanssa Liverpool-siirron jälkeen. Kuva: Getty Images

Lokakuussa 2001 Houllier juoutui sairaalaan kesken Liverpoolin ja Leedsin välisen ottelun sydänvaivojen vuoksi ja oli viisi kuukautta sairauslomalla. Houllier kävi kolmisen viikkoa sitten taas sydänoperaatiossa, mutta menehtyi sunnuntaina kotonaan Lyonissa.

Thérouannessa syntynyt valmentaja toimi menestyksekkään manageriuransa aikana myös Ranskan maajoukkueen, PSG:n, Lyonin ja Aston Villan peräsimessä.

RMC Sport

@RMCsport
⚫ Nous avons la tristesse d'apprendre le décès de Gérard Houllier, qui s'est éteint dans la nuit, à l'âge de 73 ans. Nos pensées accompagnent tous ses proches.