Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin huippuvahti Lukas Hradecky pyörähti aiemmin tällä viikolla jalkapallopodcast Finnish Football Show’n vieraana.

Keskiviikkona julkaistussa jaksossa 31-vuotias suomalaistorjuja jakoi muistojaan esimerkiksi siitä, miten hän kieltäytyi siirrosta Manchester Unitedin väreihin uransa alkuvaiheessa.

Hradecky siirtyi tammikuussa 2009 Turun Palloseurasta tanskalaiseen Esbjergiin. Noin puolitoista vuotta myöhemmin hänet kutsuttiin viikon mittaiselle koejaksolle Manchester Unitediin, jonka maalivahtiosastolta oli juuri avautunut paikka Tom Heatonin lähdön myötä.

LUE MYÖS: Wayne Rooneyn poika isänsä jalanjäljillä – allekirjoitti sopimuksen Manchester Unitedin kanssa

Hradecky, joka oli silloin vasta 20 vuotta vanha, yllättyi Unitedin lähettämästä kutsusta. Hän joka tapauksessa hyväksyi sen ja kävi Manchesterissa. Koejakso ei lopulta johtanut sopimukseen, mutta Hradeckyn mukaan päätös antaa Valioliigan suurseuralla pakit oli oikea.

– En ole ensinnäkään yhtään varma, miten he scouttasivat minut. En edes pelannut niin paljon pelejä. Vyölläni oli vasta muutama ottelu ykkösjoukkueen kanssa. Luulen, että kyseessä oli Esbjergin suunnitelma yrittää myydä minut, Hradecky pohti FFS:n haastattelussa.

– Samalla tiesin, etten olisi missään nimessä valmis siirtymään tällaiseen seuraan. Olin käynyt jo ennen Esbjergiin siirtymistä koejaksoilla [Englannissa], kun olin vielä nuori akatemiapelaaja.

[readmore from=Manchester-United]

– Kävin Stoke Cityssä muutamankin kerran, mutta en pitänyt siitä tavasta, millä brittiseurat työskentelivät akatemiajoukkueidensa kanssa. Enkä oikein pitänyt siitä ilmapiiristä siellä.

– En tarkoita sitä mitenkään pahalla, mutta en vain nähnyt itseäni [pelaamassa] siellä (Manchester Unitedissa). Päädyin siis hylkäämään tarjouksen.

– Olisin ollut siellä todennäköisesti joko nelos-, vitos-, tai kutosmaalivahti, ja minut oltaisiin lainattu jonnekin muualle aina puolen vuoden välein. Joihinkin seuroihin, joista en olisi koskaan ennen kuullutkaan.

VOIT KUUNNELLA FFS:N JAKSON KOKONAAN TÄSTÄ LINKISTÄ (IN ENGLISH)