West Ham ja Brighton jäivät sunnuntaina 2-2-tasapeliin Lontoon olympiastadionilla Valioliigan 15. ottelukierroksella.

West Ham United

@WestHam
It finishes all square at London Stadium.

#WHUBHA

Brighton aloitti ottelun vahvasti. Lukasz Fabianski joutui tolppiensa välissä useasti torjuntatöihin, eikä matalalla istunut West Ham saanut luotua todellisia vaaranpaikkoja.

Juuri ennen puoliaikavihellystä Brighton viimein onnistui, kun Neal Maupay käänsi pallon lähietäisyydeltä sisään. Declan Rice ja Angelo Ogbonna joutuivat vaikeuksiin Dan Burnin keskityksen seurauksena, ja ranskalaishyökkääjä otti tilanteesta täyden hyödyn irti. 0-1.

Tauolla David Moyes teki kaksi muutosta kokoonpanoonsa, tuoden Manuel Lanzinin ja Andriy Yarmolenkon kehiin. Kaksikko toi saman tien virtaa kotijoukkueen hyökkäykseen, mikä lopulta johti myös ansaittuun tasoitukseen.

Kun peliä oli tunnin verran takana, Yarmolenkon keskitys aiheutti ongelmia Brightonin maalilla. Lanzini taisteli irtopallon Ben Johnsonille, jonka laukaus ruuhkan keskeltä löysi tiensä maaliverkon perukoille. Kyseessä oli 20-vuotiaan ensimmäinen maali Valioliigassa. 1-1.

Squawka

@Squawka
Ben Johnson has scored his first ever Premier League goal on his first Premier League start of the season.

Its also his first senior goal.

Toinen jakso jatkui tasaisena ja kumpikin joukkue pääsi hyville maalintekopaikoille. Lopulta Brighton vastasi seuraavasta maalista, kun peliä oli takana 70 minuuttia.

Solly March lähetti kierteisen keskityksen etutolpalle lyhyenä pelatun kulmapotkun jälkeen ja kimmokkeen kautta palloon päässyt Lewis Dunk latasi sen maalin kattoon. Peliväline saattoi osua ensin hänen käteensä, mutta VAR ei nähnyt osumassa aineksia maalin hylkäämiselle. Brighton palasi siis johtoon. 1-2.

West Ham ei kuitenkaan lannistunut, vaan haki ahneesti toista tasoitusmaalia. Kun peliä oli enää kahdeksan minuuttia jäljellä, onnistui kotijoukkuekin toistamiseen. Brighton ei onnistunut purkamaan Aaron Cresswellin kulmapotkua ja Tomas Soucek puski sen sisään. 2-2.

Enempää maaleja ei Lontoon olympiastadionilla nähty ja peli päättyi tasan. West Ham jatkaa sarjassa kymmenentenä, kun Brighton nousee puolestaan takaisin 16. sijalle.