Georginio Wijnaldum on saanut siirtovaroituksen Hollannin maajoukkuehyökkääjä Ryan Babelilta, joka myöntää katuvansa Liverpoolista lähtemistä enemmän kuin mitään muuta päätöstä hänen urallaan.

Wijnaldum, 30, on ollut viime aikoina vahvasti yhdistettynä Barcelonan riveihin. Keskikenttäpelaajan nykyinen kontrahti Anfieldilla umpeutuu kuuden kuukauden kuluttua, eikä hän ole vielä vakuuttunut Liverpoolin jatkosopimustarjouksesta.

34-vuotias Babel, joka jätti Liverpoolin vuonna 2011, on varoittanut Wijnaldumia siirtymästä muualle. Nurmi aidan toisella puolella ei nimittäin aina ole vihreämpää, myöntää omista lähtökokemuksistaan kertonut hollantilaishyökkääjä.

LUE MYÖS: Guardian: Liverpool tarjonnut Barcelonan tavoittelemalle avainmiehelle uutta sopimusta – pelaaja kaipaa mietintäaikaa

– Vietin melkein neljä vuotta Liverpoolissa Rafa Benítezin ja Kenny Dalglishin alaisuudessa. Lähdin Saksaan, missä Hoffenheimista oli tullut suurista voimista, mutta kadun sitä päätöstä urallani eniten, Babel kertoi Mirrorille kysyttäessä Wijnaldumin tilanteesta.

[readmore from=Liverpool]

– Ainoa syy lähdölleni oli peliaika. Halusin enemmän minuutteja pitääkseni paikkani Hollannin maajoukkueessa. Mutta Liverpoolin pelitavan dominoivaa merkitystä ei voi ymmärtää, ennen kuin pelaat toisessa joukkueessa, toisessa sarjassa.

– Minut kasvatettiin Ajaxissa, jossa pelattiin todella hyökkäävää jalkapalloa. Jo akatemiassa opit pelaamaan sillä tavalla. Kun siirryin Liverpooliin, pelityyli oli täysin samanlainen. Se on seuran DNA:ssa, pelata hyökkäävää jalkapalloa.

Wijnaldum on pelannut aina merkittävässä roolissa Jürgen Kloppin alaisuudessa. Keskikenttämies on tehnyt 20 maalia 209 ottelussa Liverpoolin paidassa ja auttanut seuran vuosien varrella takaisin Valioliigan ja Euroopan huipulle.