Arsenalin legendaarinen päävalmentaja Arsène Wenger on avoimesti myöntänyt katuvansa Sol Campbellin hankkimista lontoolaisseuran paikallisvastustaja Tottenhamista vuonna 2001.

Campbell, 46, aloitti ammattilaisuransa Tottenhamissa. Hän pelasi yli 250 ottelua seuran paidassa ja kantoi kapteeninnauhaa joukkueen voittaessa Liigacupin mestaruuden vuonna 1999.

Kahta vuotta myöhemmin hän kuitenkin siirtyi kaikkien yllätykseksi Arsenaliin, jossa menestys jatkui Wengerin alaisuudessa. Campbell auttoi Tykkimiehet vuosien 2001-06 välillä kahteen Valioliigan mestaruuteen sekä kolmeen FA Cupin voittoon.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Sol Campbell päätyi pelaamaan yhteensä 211 ottelua Arsenalin paidassa. Kuva: Getty Images

Englannin entisen maajoukkuepelaajan huikeasta Arsenal-urasta huolimatta Wenger, joka tiesi Campbellin siirron aiheuttavan skismaa kannattajien keskuudessa, ei todennäköisesti tekisi samaa päätöstä toistamiseen.

– Tiesin sen aiheuttavan kiihkeää keskustelua Lontoossa, mutta olin täysin vakuuttunut pelaajan kyvyistä. Olin varma, että hän pystyisi kohtaamaan vastoinkäymiset, Wenger kertoi saksalaislehti 11 Freundelle.

– Minulle siirto oli helppo, sillä kaikki olivat tietoisia siitä, että olin hankkinut mahtavan pelaajan. Mutta hänelle, se oli hieman mutkikkaampaa.

Wenger avautui keskusteluistaan entisen Tottenham-tähden kanssa ja kertoi, miten rajusti fanit lopulta reagoivat Campbellin kohusiirtoon kentän ulkopuolella.

Petturiksi leimattu Sol Cambpell sai Tottenhamin kannattajilta jatkuvaa vihaa, sekä katsomoista että sen ulkopuolelta. Kuva: Getty Images

– Tilanne oli hyvin stressaava hänelle, ja hän kertoi asian vakavuudesta vasta jälkeenpäin. Hän ei voinut mennä tiettyihin paikkoihin lounaalle tai kävellä edes vapaasti Lontoossa, johtuen Tottenham-fanien vihasta, Wenger avasi.

[readmore from=Arsenal]

– Jälkikäteen ajateltuna, en varmaan hankkisi häntä uudelleen, kun ottaa huomioon kaikki hänen kohtaamansa vaikeudet, Wenger myöntää.

Campbell pelasi uransa aikana myös Portsmouthille, Notts Countylle ja Newcastlelle. Ennen eläkkeelle jäämistä hän vietti myös toisen, lyhyen jakson Arsenalissa.

Wenger jätti sen sijaan tehtävänsä Arsenalin peräsimessä vuonna 2018 valmennettuaan seuraa peräti 22 vuoden ajan. Ranskalaisluotsi voitti Tykkimiesten kanssa kolme Valioliigan mestaruutta ja seitsemän FA Cupia.