Donny van de Beekin on harkittava siirtoa muualle, jos hänen peliaikansa Manchester Unitedissa ei pian lisäänny, sanoo Hollannin maajoukkuevalmentaja Frank de Boer.

Van de Beek siirtyi syksyllä noin 40 miljoonalla eurolla Ajaxista Old Traffordille. Ole Gunnar Solskjær ei kuitenkaan ole löytänyt lupaavalle keskikenttäpelaajalle merkittävästi käyttöä omasta joukkueestaan.

Van de Beek, 23, on pelannut kuluneen kauden aikana kymmenessä valioliigaottelussa, joista hän on avannut vain kaksi peliä. Mestarien liigan lohkovaiheessa vastuuta tuli hieman enemmän, mutta nyt rotaatiopelaajan rooli huolestuttaa myös de Boeria.

LUE MYÖS: Athletic: Manchester United yhä Jack Grealishin perässä – näin suurta siirtokorvausta Aston Villa pyytää

Ensi kesään siirretyt EM-kisat lähestyvät ja van de Beek tarvitsee säännöllistä peliaikaa lukitakseen paikkansa Hollannin miehistöstä. Kyseisen tavoitteen saavuttaminen voi vaatia lähtöä tammikuun siirtoikkunassa, joko lainan tai pysyvän siirron muodossa.

– EM-kisat ovat tulossa ja hän haluaa varmasti olla siellä mukana. Hänen kannattaisi keskustella seuransa kanssa ottaakseen selvää siitä, mitä häneltä tarkalleen halutaan, de Boer kertoi AD:lle.

[readmore from=Manchester-United]

– Jos peliaika ei näytä lisääntyvän, hänen on pyydettävä lainasiirtoa muualle – tai jopa myymistä toiseen seuraan.

– Silloin tällöin aseman muuttaminen vaatii tuuria. Totta kai, tilanne ei näytä nyt hyvältä, mutta yksikin mahtava suoriutus jossain ottelussa voi johtaa täydelliseen muutokseen.

– Emme myöskään tiedä, mitä taustalla tapahtuu. Ehkä he tekivät yhdessä tietynlaisen sopimuksen, jonka mukaan häntä valmistellaan vasta ensi kautta varten. Se on kuitenkin vain kaukaa haettu arvaus.