Evertonin ja Liverpoolin edellisen kohtaamisen tuomaroinut Michael Oliver myöntää, että hän teki virheen Jordan Pickfordin taklattua Virgil van Dijkia kohtalokkain seurauksin.

Evertonin maalia vartioinut Pickford selvisi ilman punaista korttia, kun hänen huolimaton syöksynsä van Dijkin jaloille rikkoi Liverpool-topparin polven. Van Dijk oli tilanteessa paitsiossa, eikä tilannetta vihelletty täten Liverpoolin eduksi.

Paitsiosta huolimatta Oliver oli jälkeenpäin sitä mieltä, että Pickfordille olisi pitänyt antaa puhuttaneesta taklauksesta suora punainen kortti.

Van Dijkia ei ole nähty pelikentillä lokakuun puolivälissä pelatun Merseysiden derbyn jälkeen, sillä hän toipuu yhä vahinkoa seuranneesta polvileikkauksesta.

– Ajatukseni oli aluksi se, ettei tilanteesta voi viheltää paitsion vuoksi rangaistuspotkua. Muistelisin sanoneeni VAR-tuomaristolle: ”Jos se ei ole paitsio, annan Liverpoolille pilkun”, Oliver kertoi Daily Mailille.

LUE MYÖS: Entinen huipputuomari jyrähti: Merseysiden derbyssä kaksi isoa tuomiota pieleen

– Olen katsonut tilanteen nauhalta niin monta kertaa. Pickford ei mielestäni tee muuta, kuin yritä tehdä itsestään mahdollisimman ison. Hän kuitenkin teki sen väärällä tavalla, kuten loukkaantuminen osoittaa.

[readmore from=Merseysiden-derby]

– Emme miettineet ratkaisua silloin tarpeeksi hyvin läpi. Olisimme voineet viheltää paitsion, mutta antaa Pickfordille myös punaisen kortin [vaarallisesta pelitavasta]. Yksi asia kuitenkin yllätti, ja se oli se, miten kukaan Liverpoolin kenttäpelaaja ei vaatinut taklauksesta punaista korttia.

– Meidän olisi kuitenkin pitänyt jatkaa paitsiolla, kuten teimme, mutta rankaista Jordan Pickfordia erilaisella tavalla, Oliver päätti.

Ottelu Goodison Parkilla päättyi 2-2-tasapeliin. Pickfordin punainen kortti olisi tarkoittanut sitä, että Evertonin olisi pitänyt pelata noin 80 minuuttia kamppailusta vajaalla.