Willianin kaltaisten pelaajien hankkiminen ei johda mihinkään, sanoo Arsenalin entinen kapteeni Tony Adams, jonka mukaan Tykkimiesten pitäisi suosia seuran omia kasvatteja kilpaillakseen jonain päivänä myös Valioliigan mestaruudesta.

Mikel Arteta hankki Brasilian maajoukkuepelaajan ilmaisilta markkinoilta, kun hänen sopimuksensa Chelsean kanssa umpeutui kesällä 2020.

Willian vietti seitsemän menestyksekästä vuotta Stamford Bridgellä, jossa hän auttoi sinipaidat esimerkiksi kahteen Valioliigan mestaruuteen.

Williania pidettiin aluksi erinomaisena kaappauksena, mutta 32-vuotiaan heikot esitykset Arsenalin paidassa ovat saaneet monet kyseenalaistamaan hänen hankintansa.

LUE MYÖS: Sky: Arsenal huolissaan keskikenttämiehensä peliajasta – ranskalaisseura ojentaa auttavaa kättä

Adams on yhä ihmeissään Edun peliliikkeistä ja pitää seuran teknistä johtajaa liian kokemattomana vastaamaan Arsenalin kokoisen seuran siirtotoiminnasta.

– Miksi hänet (Willian) on tuotu joukkueeseen?, Adams kyseenalaisti Stadium Astrolle.

– Olen parkunut seuran siirtopolitiikasta useamman kerran. Edu on hyvin kokematon tehtäväänsä. Hän on ollut hyvin riippuvainen pelaajien agenteista, kun hän on tuonut heitä seuraan. Yhtäkkiä sinulta löytyy Willian, Cedric Soares, kaikki samasta agentuurista.

[readmore from=Arsenal]

– Meillä on niin monta nuorukaista, jotka ovat lähellä läpimurtoa. Älkää siis ostako näitä pelaajia!

– Joukkueesta huomaa, mitkä osa-alueet ovat heikoilla. Et voi silloin mennä ja hankkia Williania kolmen vuoden mittaisella sopimuksella. Se ei johda mihinkään. Se todella on huonoa urheilujohtamista.

– Me kaikki teemme vääriä valintoja, mutta jos tavoitteenasi on rakentaa tuleva mestarijoukkue, et voi täyttää niitä pelipaikkoja, joilta löytyy jo lupaavia nuorukaisia.

LUE MYÖS: