Ole Gunnar Solskjær korostaa Münchenin lentoturman merkitystä Manchester Unitedin modernin joukkueen syntymisessä. Tänään tulee kuluneeksi 63 vuotta Unitedin seurahistorian synkimmistä päivästä.

Helmikuun kuudentena päivänä 1958 Man Unitedin 23 joukkueen jäsentä, joista kahdeksan oli pelaajia menetti henkensä Münchenin lento-onnettomuudessa.

Joukkue oli palaamassa Jugoslaviasta Punaista Tähteä vastaan pelatun Eurooppa Cupin ottelun jälkeen kotiin Serbiasta. Matkan varrella lentäjä joutui tekemään välilaskun Saksaan tankkausta varten.

Kaksi ensimmäistä lähtöyritystä Münchenin lentokentällä epäonnistuivat. Kolmannella kerralla kone syöksyi maihin.

Man United kohtaa tänä iltana Valioliigassa kotonaan Evertonin. Solskjær toivoo joukkueen kunnioittavan turman uhrien muistoa parhaalla mahdollisella esityksellä.

– Tämä on vasta neljäs kerta, kun pelaamme varsinaisena muistopäivänä Valioliigan aikakaudella. On tärkeätä että tarjoamme sen mukaisen esityksen ja toivottavasti voimme kunnioittaa heitä tällä tuloksella, Solskjær kommentoi lehdistölle.

– Tämä on niin tärkeä osa historiaamme ja seuran henkeä. Olemme tietysti puhuneet asiasta seuraan saapuneille pelaajille, jotka eivät ole aiemmin olleet osana tätä muistopäivää.

– Tämä on suuri päivä jokaiselle ja tunteikas päivä. Toivottavasti saamme Man Unitedin henkeä kunnioittavan joukkueen liikkeelle.

Sir Matt Busbyn luotsaamaa ”Busby Babesiksi” kutsuttua joukkuetta on pidetty yhtenä seuran historian lahjakkaimmista ryhmistä.

Onnettomuudessa menehtyneet pelaajat olivat Geoff Bent, Roger Byrne, Eddie Colman, Duncan Edwards, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor ja Liam Whelan. Edwards kuoli vammoihinsa 15 päivää onnettomuuden jälkeen.

Myös seuran sihteeri Walter Crickner, valmentaja Bert Whalley ja kuntovalmentaja Tom Curry.

Lähde: Unitedin verkkosivut