José Mourinho uskoo, että Tottenhamin keskuspuolustaja Eric Dier kärsii heikkojen suoritustensa vuoksi itseluottamuksen puutteesta.

Dier oli osasyyllinen Liverpoolin ensimmäiseen maaliin, kun Tottenham hävisi 1-3-lukemin Jürgen Kloppin miehistölle kaksi viikkoa sitten. Mourinho pudotti englantilaispelaajan seuraavassa ottelussa penkille, kun Tottenham hävisi Brightonille 0-1 vieraissa.

Tämän jälkeen Dier palasi Tottenhamin miehistöön, mutta aiheutti ratkaisevan rangaistuspotkun 0-1-kotitappiossa Chelseaa vastaan. Sunnuntain 2-0-voiton West Bromia vastaan Dier istui täten taas penkillä.

Mourinho puhui Dierin vireestä ja virheistä ennen keskiviikon FA Cupin viidennen kierroksen ottelua Evertonia vastaan.

– Pelaajilla on hetkensä. He voivat olla todella hyviä, vahvoja persoonaltaan, kokeneita, kykeneväisiä oppimaan virheistään, mutta lopulta he kaikki ovat vain ihmisiä. Jokainen heistä tuntee nämä pienet hetket itseluottamuksen puutteesta, kriisistä, vahvemmin kuin kukaan muu, Mourinho saneli.

– Minun on myönnettävä, että joukkueemme on tehnyt viime aikoina merkittäviä virheitä, jotka ovat näkyneet otteluiden lopputuloksissa. Ja Eric on ollut osallisena. Hän on ollut yksi heistä. Ryhmä tuntee sen. Itseluottamushan siinä laskee.

[readmore from=Tottenham]

Dier on pelannut 19 Tottenhamin 22 valioliigaottelusta tällä kaudella. Mourinholla on vahva luotto siihen, että hänen tärkeimpiin pelaajiin lukeutuva Dier ponnistaa vielä takaisin parhaalle tasolleen.

– Hän on kuitenkin mahtava persoona ja joukkuepelaaja, joka juhli sunnuntain voittoa aivan yhtä paljon kuin mekin. Hän on pelaaja, joka rakastaa olla täällä ja jota rakastetaan joukkueen sisällä. Luotan häneen ja pidän häntä tärkeimpien joukossa. Hän tulee palaamaan normaalille tasolleen.