José Ángel Esmoris Tasende, tutummin Angeliño, on perjantai-illasta alkaen RB Leipzigin pelaaja, Daily Mailin tietojen mukaan.

Vuonna 2013 Deportivo de la Corunan nuorten joukkueesta Manchester Cityyn siirtynyt puolustaja on nimetty Leipzigin avauskokoonpanoon sen kohdatessa Augsburgin. Lainalla bundesliigaseurassa tähän saakka olleen espanjalaisen sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan siirrosta tulee pysyvä tietyn ottelumäärän täytyttyä. Tuo määrä oli 12 peliä, joista viiden oli määrä sijoittua Saksan pääsarjakauden jälkimmäiselle puoliskolle. Tämä määrä täyttyy tänään.

Mikäli Angeliño ei olisi vaadittavaa määrää otteluita Leipzigissa pelannut, olisi lainasopimus päättynyt ensi kesänä. Hän ehti City-kirjoilla ollessaan edustaa lainalla saksalaisseuran lisäksi New York Cityä, Gironaa, RCD Mallorcaa, sekä hollantilaisia NAC Bredaa ja PSV Eindhovenia.

Mail kertoo, että ottelumäärän täytyttyä RB Leipzig maksaa pelaajasta Man Citylle 16 miljoonaa puntaa, eli reilut 18 miljoonaa euroa.

Angeliñon monenkirjavalle uralle on ehtinyt kirjautua kuusi valioliigaottelua, 68 esiintymistä Hollannin pääsarja Eredivisiessä, ja 32 peliä Bundesliigaa.