Chelsea selvitti tiensä FA Cupin puolivälieriin torstai-iltana, kun se voitti Mestaruussarjassa pelaavan Barnsleyn niukin 1-0-lukemin (lue lisää).

Saksalaismanageri Thomas Tuchel otti ohjat vasta viidennestä pelistään Chelsean peräsimessä ja pettyi joukkueensa esitykseen.

Vaikka sinipaidat pitivät Oakwell Stadiumilla jo neljännen nollapelinsä Tuchelin alaisuudessa, odotti hän ryhmältään paljon rohkeampaa suoritusta.

– Vaihdoimme puoliajalla neljän alakertaan. Muutos auttoi meitä pääsemään vastustajan kenttäpuolelle tehokkaammin ja ylittämään ensimmäisen prässin. Toisen jakson pelasimmekin paljon paremmin, Tuchel totesi alkuun.

– Teimme maalin, ja vastustaja alkoi ottamaan enemmän riskejä. Vetäydyimme kuitenkin syrjään pienissä ratkaisuissa, emmekä osoittaneet tarpeeksi rohkeutta. Olimme liian syvällä pitkän, pitkän aikaa.

LUE MYÖS: Näkökulma: Thomas Tuchel onnistunut jo monessa asiassa – yhden Chelsea-tähden kohtelu kuitenkin hämmentää

– Voimme selkeästi pelata paremmin, joten kyllä, odotin enemmän. Mutta en siinä mielessä, että olisin kovinkaan turhautunut. Voimme pystyä parempaan, mutta en halua olla liian ankara pelaajilleni.

[readmore from=Chelsea]

– Jos pelistämme uupuu rytmiä, itseluottamusta ja meidän on annettava parastamme tällaisella kentällä, ja vieläpä sellaista vastustajaa vastaan, joka ottaa kaikki mahdolliset riskit ja pelaa elämänsä otteua, se ei ole helppoa.

Chelsea kohtaa FA Cupin puolivälierissä Sheffield Unitedin. Seuraavissa sarjaotteluissaan se saa vastaansa Newcastlen ja Southamptonin, jonka jälkeen Tuchelin miehistö kohtaa Atlético Madridin Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.