Wilfried Zaha on kertonut rehellisen mielipiteensä Valioliigan tavasta osallistua Black Lives Matter -liikkeeseen.

Crystal Palace -tähden mielestä on ”alentavaa” polvistua ennen jokaista ottelua osoittaakseen, että tummaihoiset ihmiset ovat samanarvoisia kaikkien muiden kanssa.

28-vuotias on myös kritisoinut firmoja, jotka ovat pyytäneet häntä puhumaan rasismin kitkemisestä ilman todellista tarkoitusta viedä asioita parempaan suuntaan.

– Tämä koko polvistusmisjuttu – miksi minun on polvistuttava teille, jotta voin osoittaa, että meillä on merkitystä?, Zaha kyseenalaisti On The Judy -podcastin vieraana.

– Miksi minun on kannettava Black Lives Matter -tekstiä selässäni osoittaakseni, että meillä on väliä? Tämä kaikki on todella alentavaa.

– Ihmiset pyytävät minua pitämään BLM-puheita ja keskustelemaan rasismista, mutta en enää aio tehdä sitä vain, jotta he voivat sanoa: ”Zaha puhui puolestamme”.

LUE MYÖS: Wilfried Zaha avautuu Manchester Unitedin ajoista: ”Minut järjestettiin epäonnistumaan”

– Tekoni olisi heille periaattessa vain rasti ruutuun, minkä takia en enää tee sitä. En ennen kuin asiat muuttuvat. En aio puhua aiheesta vain jutustelemisen vuoksi, koska kaikki haastatteluni ovat toistaiseksi jääneet vain puheen tasolle.

[readmore from=rasismi]

Zaha, joka on joutunut pelaajauransa aikana usein rasististen solvausten uhriksi, otti kantaa myös sosiaalisen median yritysten vastuuttomuuteen.

– Kaikki nämä alustat – he näkevät mitä tapahtuu, miten ihmiset luovat feikkejä tilejä solvatakseen tummaihoisia ihmisiä jatkuvasti. He näkevät kaiken, mutta eivät muuta mitään, Zaha jatkoi.

– Joten älkää pyytäkö minua vieraaksenne juttelemaan ongelmasta, jos muutosta ei tapahdu. Tehkää muutos. Kaikki nämä asiat mitä teette, niillä ei ole mitään merkitystä.