Kyllä, Liverpool on yhä Valioliigan hallitseva mestari, ja pysyy sellaisena siihen hetkeen saakka, kun seuraava kruunataan.

Jos loukkaantumiset sivuutetaan, on joukkueen nykyistä menoa todella vaikea ymmärtää – huomioiden, että suhteellisen ylivoimaisen kauden jälkeen se käytännössä vain vahvistui siirtorintamalla.

Häviö Evertonille lauantaina oli Liverpoolin neljäs perättäinen kotitappio. Edelllisen kerran vastaavanlaatuinen synkkä putki on kohdannut seuran edustusmiehistöä vuonna 1923 – siis kahta vuotta vaille vuosisata sitten.

Toinen tänään syntynyt negatiivinen merkintä historian kirjoihin sivuaa myös Evertonia. Yksikään Englannin korkeimman sarjatason hallitseva mestari ei ole hävinnyt kotonaan neljään peräkkäiseen otteesseen, sen jälkeen kun Toffees kompuroi vastaavalla tavalla kaudella 1928-1929.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - Liverpool have lost four consecutive home league games for the first time since December 1923, while they are also the first reigning top-flight champion to lose four consecutive home league games since Everton in the 1928-29 season. Nightmare.