Lontoon useista paikallisotteluista oli tänä sunnuntai-iltapäivänä vuorossa West Hamin ja Tottenhamin kohtaaminen. Pisteet jäivät kotijoukkueelle lukemin 2-1.

Isäntien Michail Antonio palasi kentälle muutaman ottelun sivussa oltuaan. Aikaa ei kolossilla liikaa viheriöllä kulunut, ennen pallon upottamista ohi Hugo Llorisin. Tomas Soucek ja Jarrod Bowen painoivat pallon hyökkääjälle maalin eteen, ja tämä siirsi pallon ensin päin ranskalaisvahtia, paluusta verkoon.

Squawka Live

@Squawka_Live
Michail Antonio fires West Ham ahead against Tottenham.

William Hill

@WilliamHill
Michail Antonio has now scored more Premier League goals for West Ham (42) than Carlton Cole (41).

Only Paolo Di Canio and Mark Noble have more. 👏

Spursin ensimmäinen kulmapotku tuotti rumaa jälkeä, kun Soucek ja Davinson Sanchez löivät päänsä yhteen. Tsekkipelurin koko kasvot peittyivät verestä, ilmeisesti silmäkulman aukeamisesta johtuen. Kentällä tehtyjen toimenpiteiden jälkeen Soucek juoksutettiin koppiin tikattavaksi, ja Irons jatkoi ottelua seitsemisen minuuttia kenttäalivoimalla. Tottenham ei tällä välin onnistunut valtavaa vaaraa isännille aiheuttamaan.

Érik Lamela ehti tällä kertaa olla kentällä yli puoli tuntia ilman varoitusta. Klassinen myöhästynyt taklaus tuotti argentiinalaiselle lapun avauspuolikkaan loppupuolella.

Jakson lopulla Spurs ajeli isäntiä saman hyökkäyksen aikana kahdesti. Pierre-Emile Höjbjerg lanasi ensin Jesse Lingardin surutta ilmoille, ja sai lapun. Sanchez selvisi seuranneesta Declan Ricen kaadosta ilman varoitusta. Pian tämän jälkeen myös Sergio Reguilon merkkautti itsensä keltaisella pöytäkirjaan.

Tauolle kolmen minuutin lisäajan jälkeen lukemissa 1-0.

Myös toinen jatko alkoi kylmällä suihkulla Spursille

José Mourinho teki tauolla vakiovaihtonsa; Lamela siirtyy lähes aina syrjään otettuaan ensin yhden varoituksen. Vähemmän vakio oli sisääntulleen pelaajan nimi; ottelun loppupuoleksi sisään europelissä torstaina edukseen esiintynyt Gareth Bale. Walesilainen katseli läheltä, kun Lingard käynnisti hyökkäyksen 47. minuutilla, ja päätti sen iskemällä pallon ohi Llorisin.

1 - This is the first time a José Mourinho side has conceded in the opening five minutes of both halves in a Premier League match. Teamtalk. #WHUTOT

Pitkällisten VAR-tutkiskeliujen jälkeen maali hyväksyttiin, ja Man United -laina pääsi esittämään tanssejaan kentän laidalle.

GOAL

@goal
Jesse Lingard piles the misery on Jose Mourinho and Tottenham 🤫⚒

64. minuutti toi Tottenham Hotspurin mukaan peliin. Balen kulma lensi boksiin, ja Lucas Moura pääsi yllättävänkin vapaasti puskemaan etuyläkulmaan, tilanne nyt 2-1.

69. minuutilla korttitilit tasoittuivat, kun Antonio nappasi isäntien kolmannen lapun Craig Pawsonilta. Tottenham oli kavennuksensä jälkeen selvästi saamassa otetta ottelusta.

78. minuutilla Bale lähetti pallon boksin rajalta – ylärimaan.

Viimeinen kymppi alkoi hurjan oloisella tilanteella West Hamin maalilla, kun Lukasz Fabianski syöksyi nyrkkeilemään palloa. Vladimir Coufal oli epäonnekseen paikalla, ja kaksikko törmäsi voimalla yhteen.

Vaikka vieraat peliin toisella jaksolla mukaan ilmoittautuivatkin, riittivät jaksojen alkujen maalit jatkamaan West Hamin mainiota etenemistä. Joukkue ohitti voitollaan taulukossa Chelsean.