Leeds ja Southampton lähtivät illan ainoaan valioliigaotteluun melko lailla eri pohjilta, jos niiden edellisiä sarjapelejä miettii. Isännät kärsivät kirvelevän tappion samoista sarjasijoista vääntävälle Wolvesille, kun taas isännät nappasivat tasapelipinnan nousua tekeväksi mainitulta, Thomas Tuchelin Chelsealta.

Joukkueet esittivät melko tasaisen näytöksen, jonka lopputulos kuitenkin isännille selkeä 3-0.

Aivan alkuun lähtökohdat eivät suuntaan eivätkä toiseen kentällä näkyneet. Ensimmäisen valioliigastarttinsa saanut Nathan Tella nousi Saintsin ryhmästä pariin otteeseen yritteliäisyydellään esiin, ja ehkä vierailla oli hieman parempi ote pelistä.

Jakson edetessä Leeds kuitenkin nousi pelin päälle jopa vieraitaan paremmin, ja uhkasi Alex McCarthyn vartioimaa maalia muutamastakin erikoistilanteesta.

Reilun puolen tunnin jälkeen palloa oltiin viemässä isäntien päädyssä pilkulle. Ensimmäistä kertaa peliin nykyisellä kotikentällään päässyt Diego Llorente ei ehtinyt vetää boksissa jalkaansa Tellan nousun tieltä pois, ja erotuomari Andre Marriner näytti täplää välittömästi. Tilannetta luonnollisesti tarkasteltiin tästä huolimatta videolta minuuttitolkulla – ja tuomio peruttiin, ei rankkaria.

Match of the Day

@BBCMOTD
Should Southampton have been awarded a penalty? Should VAR have given it? #bbcfootball #LEESOU

38. minuutilla Leedsin Raphinha karkasi Southamptonin vaparitilanteen jälkeen läpi. Normaalisti varoitusherkkä Oriol Romeu juoksi brasilialaisen kuitenkin kiinni, ja lakaisi pallon tämän jalasta juuri ennen maalintekotilannetta.

SPORTbible

@sportbible
Oriol Romeu...

Pari minuuttia tauon jälkeen Patrick Bamford vei kauden 13. maalillaan Leedsin johtoon. 27-vuotias vapautettiin tilanteeseen kahdella kentän halkoneella syötöllä, ja tämä ampui Jannik Vestergaardin jaloista millintarkasti oikeaan alakulmaan.

@BBCMOTD
Make that FIVE! 👀
#bbcfootball #LEESOU

Valkoisten toinen maali oli seuraavilla minuuteilla hyvin lähellä, sekä Bamfordin että Tyler Robertsin yrityksillä, mutta McCarthy kesti.

Ralph Hasenhüttl lähetti kentälle hieman ennen tunnin täyttymistä monen jo avaukseen odottaman kaksikon Takumi MinaminoDanny Ings. Hyvän ottelun pelannut Romeu sai puolestaan riittävän kolhun 70. minuutin jälkeen, ja hänen paikkansa kentällä otti Moussa Djenepo.

Ingsin penkitys ei tämän ottelun perustella ollut huono ratkaisu – niin moneen kertaan tämän pallot karkasivat kauas osoitteistaan, olipa sitten kyseessä keskitys tai maalintekoyritys. Southampton oli muutenkin vailla riittäviä ideoita maalintekoon, eikä viime pelissä huono-onninen Illan Meslier Leeds-maalilla hermoillut niissä tilanteissa joissa pallo hänelle asti päätyi.

Noin varttia ennen täyttä aikaa Stuart Dallas niittasi Southamptonin toiveet tältä illalta. Jälleen Leedsin nousu muutamalla syötöllä, 29-vuotias laitapakki pamautti boksin rajalta vasemmalle 2-0.

Raphinha kaunisteli luvut muotoon 3-0, upealla alakulmaan painuneella vaparillaan 84. minuutilla, ja haki varoituksen paljastamalla aluspaitaansa kirjoitetun, Ronaldinhon perheelle suunnatun viestin kameroille.

2004 - Raphinha is the eighth different player to score directly from a free-kick for Leeds in the Premier League, and the first since Stephen McPhail against Manchester City in March 2004. Torpedo.

Leeds nousi voitollaan kaksi sijaa sarjataulukossa, kymmenenneksi, ohittaen Arsenalin ja Wolvesin.