Shola Shoretire varmisti paikkansa Manchester Unitedin historiankirjoissa, kun hän teki Eurooppa-liiga-debyyttinsä torstain maalittomassa tasapelissä Real Sociedadia vastaan.

Shoretire hyppäsi kehiin toisella puoliajalla ja pelasi noin 15 minuuttia ottelun lopusta. Samalla lupaavasta laitahyökkääjästä tuli Unitedin historian nuorin eurokentillä esiintynyt pelaaja 17 vuoden ja 23 päivän ikäisenä.

Ennätys kuului pitkään Norman Whitesidelle, joka teki ensiesiintymisensä eurokentillä 17 vuoden ja 131 päivän ikäisenä syksyllä 1982. Entinen hyökkääjä päätyi pelaamaan yli 200 ottelua Manchester Unitedin paidassa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
17 - Shola Shoretire (17y 23d) is the youngest ever player to make an appearance for Manchester United in European competition. Fledgling. #UEL

 

– Sholalla on roppakaupalla taitoa. Täällä hänestä kuoriutuu vielä todella hyvä pelaaja, Ole Gunnar Solskjær totesi BT Sportille ottelun jälkeen.

– Tänä iltana hän pelasi vain 15 minuuttia, mutta tämä on hänelle hyvä muisto Old Traffordilta.

– Ehkä hän olisi nauttinut siitä enemmän, jos fanit olisivat olleet paikalla, koska he tuovat niin paljon energiaa. Olen kuitenkin varma, että fanitkin saavat nähdä hänet pian tositoimissa.

[readmore from=Manchester-United]

Solskjær jatkoi nuorukaisen suitsuttamista lehdistötilaisuuden puolella.

– Shola on nuori poika, keneen luotamme. Hänellä on mahtava asenne. Voitte nähdä hänen fyysiset vahvuutensa. Hän on atleetti, todella hyvä teknisesti ja tekee oikeita ratkaisuja, Solskjær kommentoi.

– Aiomme vähitellen liittää hänet ykkösjoukkueen mukaan. Hänen jalkansa ovat kuitenkin tiukasti maan pinnalla. Hän on todella miellyttävä poika. Toivottavasti näemme häneltä paljon tulevaisuudessa.

LUE MYÖS: