Putoamiskamppailussa West Bromwichin ja Brightonin välillä nähtiin avausjaksolla poikkeuksellinen tuomio. Lee Masonin erikoinen päätös kumosi Brighton-kapteeni Lewis Dunkin tasoitusmaalin.

Mason ensin hyväksyi Dunkin osuman vapaapotkusta, mutta otti hetkeä myöhemmin otti tilanteen uudestaan VAR-tarkastukseen. Erotuomari katsoi puolustajan ampuneen vapaapotkunsa liian aikaisin, eikä maalia hyväksytty.

Alunperin Mason antoi luvan vapaapotkulle, kun West Brom -vahti Sam Johstone vielä asetteli muuria paikoilleen.

Pascal Gross oli jo aiemmin hukannut rangaistuspotkun 1-1-tasoitukseen.

Mason ei ollut tuomaroinut Valioliigassa sitten helmikuun alun Manchester Unitedin ja Southamptonin kohuottelun jälkeen. Mason oli neljäs erotuomari, kun Southampton hävisi 0-9-lukemin ja vaati, ettei tuomaria nähtäisi enää seuran peleissä.

Masonin tuomio myös herätti hilpeyttä suomalaisten valioliigaseuraajien keskuudessa. Sosiaalinen media suorastaan repesi nauruun.

Pete M.

@petem266
Vain englannissa Var-tarvitaan tarkistamaan vihellyksen ajoitusta? Viikosta toiseen sama show, jalkapallo sivuroolissa kun kehnot tuomarit pyörittää. #valioliiga

Sami Siltanen

@Siltanen_Sami
Lee Masonin olemus näyttää kyllä siltä että perjantaina on vietetty pubissa tappiin asti ja nyt pyyhitään tuskan hikeä vähän joka tilanteessa. Vanha kunnon Collina samaan tilanteeseen niin ei pelaajat juoksisi perässä. #valioliiga

Ville 🇺🇦

@VHorkko
On tämä kans saatana.
Maali viedään Brightonilta pois, samalla voisin muistuttaa miten LFC:ta vastaan tollainen maali hyväksyttiin viime kaudella.

Eihän pelaajilla voi olla mitään tietoa mitä ja miten pelataan. Helvetin brittiluddiitit!

#LFCfi #valioliiga

Daniel Rantanen

@RantanenDaniel
Heittäkää Lee Mason ulos. Tää on ihan vitsi.