23-vuotias Tammy Abraham joutui pettymään, kun Chelsea-manageri Thomas Tuchel ei nimennyt hyökkääjää edes kokoonpanoon sunnuntai-illan huippuotteluun Chelsea – Manchester United.

Se oli jo neljäs kerta kuluneen kuukauden sisällä, kun Abraham jäi tyystin ilman peliaikaa. Tuchel myönsi, että valinta ei ollut tälläkään kertaa helppo.

– Meillä on paljon hyviä pelaajia ja vain 18 voi nimetä kokoonpanoon. Vaikeat valinnat ovat minun vastuullani. Thiago Silva on ainoa loukkaantunut pelaaja, joten valinnat eivät ole helppoja. Minun piti arvioida tilanne. Olivier Giroud oli avauskokoonpanossa. Timo Werner ja Kai Havertz vaihtopenkillä, joten emme tarvinneet neljättä ysipaikan pelaajaa.

[readmore from=Chelsea]

Tuchel sanoi Abrahamin tilanteen olevan vaikea, mutta ei mahdoton.

– On täysin normaalia, että hän on huolestunut tilanteestaan. Hänen vain täytyy jatkaa työn tekemistä. Harjoitella hyvin ja olla hyvällä tuulella. Hyväksyä, että hän on Chelsean hyökkääjä. Pelaamme Euroopan parhaassa sarjassa.

– Olen iloinen, että joudun tekemään vaikeita päätöksiä. Se kertoo kokoonpanomme vahvuudesta. Ei ole muuta vaihtoehtoa, kun hyväksyä tilanne ja olla valmis taistelemaan peliajasta. Olen varma, että hän tekee sen.

Abraham on ollut avauskokoonpanossa 18 ottelussa, kun pelejä Chelsealle on kertynyt kaikki kilpailut mukaan lukien 30. Abraham on Valioliigassa lontoolaisten paras maalintekijä kuudella maalilla. Mestarien liigassa osumia on tullut vain yksi.

Lähde: Goal