Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sanoo Iso-Britannian olevan ”hyvässä asemassa” EM-kisojen mahdollisen kisaisännyyden suhteen. Ensi kesälle siirretty lopputurnaus olisi ”kansallinen tapahtuma”, joka nostaisi koko maan mielialaa.

Pääministeri Boris Johnson vahvisti hiljattain, että Iso-Britannia on tarjoutunut ottamaan vastuun niin monesta ottelusta kuin UEFA näkee tarpeelliseksi. Neuvottelut hallituksen ja UEFA:n välillä ovat käynnissä ja EM-kisojen siirtämistä yhteen maahan harkitaan koronavirustilanteen takia vakavasti.

LUE MYÖS: EM-kisat siirtymässä kovaa vauhtia Englantiin – Boris Johnson luottavaisena: ”Olemme ehdottomasti valmiita siihen”

Southgate uskoo Iso-Britannian olevan vahva ehdokas EM-kisojen isäntämaaksi nopeasta varoitusajasta huolimatta, mutta varoittaa pelaajiaan siitä, ettei kisaisännyys takaa automaattista menestystä hänen joukkueelleen.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Tavoitteena on tuoda ainakin jonkin verran faneja takaisin katsomoihin. Kuva: Getty Images

– Se olisi uskomaton kokemus kaikille. Meillä on muutenkin kourallinen otteluita Wembleylla, joten odotamme niitä innolla. Toivomme, että kehitys jatkuu samanlaisena, niin fanitkin voivat saapua paikan päälle. Se on ensimmäinen askel. Kaikki muu roikkuu vielä vähän ilmassa, Southgate kertoi talkSPORTille.

– Tällä hetkellä meille kerrotaan, että turnaus pysyy samanlaisena kuin alunperin suunniteltu. Jos tilaisuus yhden isäntämaan kisoille kuitenkin aukeaa, olemme varmasti muutaman muun maan kanssa hyvässä asemassa ottamaan tehtävän vastaan.

– Mutta joukkueena meidän on muistettava, ettei kisaisännyys takaa mitään. Emme voita mitään vain, vaikka olisimme isäntäjoukkue. Emme voita mitään vain, vaikka kaikki pelimme pelattaisiin kotiyleisön edessä Wembleylla. Meidän on pelattava hyvin ja oltava niin valmistautuneita kuin mahdollista.

[readmore from=Englanti]

Hallituksen tämänhetkisen lockdown-suunnitelman mukaan kaikkien rajoitusten olisi määrä poistua 21. kesäkuuta mennessä – päivä ennen kuin Englanti kohtaa Tshekin viimeisessä lohko-ottelussaan Wembleylla. EM-kisat Englannissa voisi toimia tarvittavana piristysruiskeena koko kansalle, uskoo Southgate.

– Voimme tehdä osuutemme ja palauttaa maan energiatasot, innokkuuden ja nautinnon ennalleen. Meillä on uskomaton liiga ja kaikki ovat äärimmäisen innokkaita omista seuroistaan. Kaudessa on aikoja, jolloin kukaan ei annan apinan vertaa maajoukkuefutiksesta, mutta arvoturnaukset ovat kansallisia tapahtumia. Koko perhe istuu ja seuraa pelejä. Tunteet heittelevät kuin vuoristoradassa.